miercuri, 1 august 2012

Ardei umpluti cu piept de pui

Ingrediente
8 ardei frumosi
1 kg piept de pui
1 ceapa
1 telina mica
1 dovlecel mic
1 varf de cutit pasta de chilli
500 ml suc de rosii
piper, sare, foaie de dafin, cimbru
Mod de preparare
Se taie codita ardeilor ca un capacel. Se pun intr-o cratita inalta.
Se taie pieptul de pui bucatele mici. Se pune intr-o tigaie de teflon impreuna cu ceapa taiata marunt si cu dovlecelul si telina date pe razatoarea mare. Se pune tigaia pe foc. Se fierbe acoperit in sucul propriu pana scade aproape de tot. Se toarna compozitia intr-un bol incapator si se amesteca cu doua oua intregi, sare, piper si pasta de chilli.

Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se pun capacelele cu codita si se toarna printre ei sucul de rosii, se pun foile de dafin si crenguta de cimbru. Se completeaza cu apa daca este cazul ca sa ajunga nivelul pana la un deget sub nivelul ardeilor.
Se pune capacul la cratita inalta si se fierbe pe foc mic pana sunt ardeii inmuiati bine.
Se serveste cald, cu smantana si patrunjel taiat foarte fin si presarat deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu