marți, 9 octombrie 2012

Status proiect - NASTEREA :)

Sambata, 13 octombrie 2012, se lanseaza proiectul “Suntem creatorii vietii noastre - Centru de dezvoltare personala” dedicat copiilor si tinerilor din centrul de plasament de stat de la Peris. Asociatia non-profit “Echipa Omenirii” alaturi de partenerii sai, membrii voluntari din cadrul comunitatii, vor lansa proiectul in sala de mese si festivitati a centrului de plasament de la Peris.


Proiectul isi propune sa completeze educatia copiilor si tinerilor din orfelinat cu activitati educative si de orientare profesionala, pentru a facilita incluziunea sociala si pe piata muncii a tinerilor la varsta parasirii orfelinatului.

Asociatia non-profit Echipa Omenirii, cu sprijinul financiar oferit prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati si prin implicarea membrilor voluntari din comunitate, a deschis Centrul de dezvoltare personala, dedicat copiilor din centrul de plasament de la Peris. Educatia alternativa axata pe valori, implicarea copiilor in activitati care le dezvolta creativitatea si imaginatia, deschiderea perspectivelor catre viitor si a potentialului pe care-l pot atinge, sunt cateva dintre cele mai importante obiective pe care ni le-am propus.

Pentru a derula acest program, Asociatia a inchiriat un spatiu intr-o locatie centrala din Bucuresti, unde vor fi organizate intalnirile lunare cu cei 80 de copii din proiect. Activitatile care se vor desfasura in centru se adreseaza tuturor categoriilor de varsta: program de meditatii pentru invatarea scrisului si cititului, activitati lucrative in mai multe domenii, descoperirea si cultivarea talentelor native si orientarea profesionala.

Voluntarii implicati in acest proiect sunt profesori, psihologi, consilieri, terapeuti, specialisti in diverse meserii si mestesuguri.

Lansarea proiectului are loc sambata, 13 octombrie 2012,incepand cu ora 10,30 in centrul de plasament de la Peris si vor participa ziaristi precum si alti reprezentanti ai altor organizatii ce activeaza in sfera incluziunii sociale pentru categoriile defavorizate.

Centrul de dezvoltare personala “Suntem creatorii vietii noastre” face parte din proiectul “Aripi pentru Viitor” despre care puteti citi detalii AICI.

Pentru contact:

Monica Chiroiu – coordonator proiect

voluntar@humanitysteam.ro

Tel mobil: 0729 900775

Despre Asociatia Echipa Omenirii

Asociatia non-profit Echipa Omenirii a fost infiintata in 2010, este apolitica si neguvernamentala avand misiunea de a integra in societate tinerii proveniti din mediile devaforizate, programe de protectia mediului, promovarea unitatii intre oameni si apararea drepturilor omului. Prin proiectul “Aripi pentru viitor”, accentul asociatiei este pus pe oferirea de sanse egale tuturor tinerilor la a accesa o meserie si a se integra in societate si procesul muncii, asigurandu-se un statut demn si respectabil in societate.

5 comentarii:

  1. Multumesc tuturor pentru sprijin. Si va asteptam langa noi. :) Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Oameni minunati, mai degraba va cresc frunze, caci proiectul acesta minunat a incoltit in inimile voastre mari.Si-a format apoi radacini prin zbaterea pentru obtinerea partii materiale,si s-a inaltat fragila mladita,infruntandu-si tendinta "spre nu". Acum ii cresc ramuri si frunze, multe frunze, si curand o sa devina tanara padure.
    Asta apropo de puiutii mei de stejar care au facut in vara asta al doile rand de frunze...cresc, ca si proiectul vostru, tind spre viata.
    Doamne ajuta!
    Te imbratisez cu drag si iti doresc putere de munca,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. da Doamne iti multumim pentru toate si te rugam sa ne dai puterea de a descoperi fibra noastra de stejari. :)
    te imbratisez draga mea prietena

    RăspundețiȘtergere
  4. A iesit foarte bine. Multumim Doamne pentru toate.

    RăspundețiȘtergere