Se poate manca bine si frumos si de post.
Propunerea mea pentru pranz. A fost delicios.
Salata de rosii cu patrunjel
Se taie rosiile felii rotunde groase. Se aseaza pe un platou. Se amesteca in shaker ulei de masline cu sare, piper si doua lingurite de zeama de lamaie. Se stropesc rosiile cu amestecul obtinut. Se taie o legatura de patrunjel marunt si se presara pe deasupra.
Ciuperci la cuptor
Ciupercile se curata de codite si spala bine. Se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se pune pe fiecare putin ulei, sare si piper. Se coc in cuptorul incins 30 de minute. Se scot fierbinti pe un platou, fara sa se verse sucul adunat in ciuperci.
Zacusca de vinete pe crutoane rotunde
Se aleg pungi de crutoane mici, rorunde, cu arome diferite. Se pune pe fiecare putina zacusca de vinete si se aseaza frumos pe platou.
Suc de portocale
Se storc patru portocale. Se adauga un litru de apa minerala. Se serveste in carafa de sticla si cu mierea separat, pentru ca e foarte bun si fara.
Placinta cu mere descantata
Pentru ca are numai apa, faina si putin ulei ca sa iasa buna are nevoie si de un descantec. Asa ca nu uitati sa va ganditi la cineva drag atunci cand o faceti.
Se fac doua compozitii:
1. 1/2 pahar de ulei se freaca cu faina pusa incet pana are grosimea unei smantani;
2. 1/2 pahar de ulei si 1/2 pahar de apa se amesteca cu o lingura de zahar, un praf de sare si faina pana se obtine o coca tare, buna de intins.
Se imparte coca in sase parti. Se intinde o foaie subtire care se unge cu 2 linguri din compozitia 1. Se ruleaza. Se intinde a doua foaie la fel de subtire si se unge cu 2 linguri din compozitia 1. Se aduce ruloul pe marginea foii si se ruleaza impreuna. Se procedeaza la fel cu celelalte patru foi. Ruloul final se taie in doua parti egale. Se intind doua foi, de marimea tavii. Se aseaza o foaie in tava. Se inteapa cu o furculita. Se pun merele care au fost rase pe razatoarea mare si calite cu un pahar de zahar si o lingura de scortisoara macinata. Se aseaza a doua foaie. Se taie placinta in patrate cu latura de 2 cm. Se coace in cuptorul incins mediu, la foc potrivit. Dureaza mai mult coptul decat la o foaie obisnuita. La cuptorul meu dureaza 1 ora. Este gata atunci cand foaia de deasupra este tare si crocanta si putin rumenita iar dedesubt are o culoare aurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu