marți, 8 februarie 2011

Sarea in bucate

E despre incredere postarea asta.
E despre viata si reteta ei.
Parerea mea personala (foarte personala) este ca viata, ca orice altceva de pe lumea asta, are si ea o reteta. Atunci cand te apuci sa construiesti o viata ai la indemana o reteta. Poate ca e mostenita din familie si sigur cauti gustul traditiei atunci cand o pregatesti. Dar are sigur si mici inovatii personale care ne fac diferiti si face si viata mai interesanta.
Cred ca in general reteta are doua componente: relatia cu tine insuti si relatiile cu ceilalti. Amandoua au ingrediente asemanatoare. Poate in alte proportii dar in mare sunt aceleasi: placere, comunicare, iubire, respect, nevoie, beneficii.
In toate insa exista un ingredient care, daca nu e adaugat, relatiile din viata noastra nu au gust, sunt fade. Poate ca au culoare, miros. Dar cand este sa le gusti desi te-au atras, te-au inspirat, ti-au facut pofta cu mirosul si aspectul te dezamagesc crunt pentru ca sunt fara gust. Si acest ingredient este increderea. Increderea e ca sarea in bucate. Si in relatia cu noi insine si in relatiile cu ceilalti aduce gust. Increderea daca lipseste ai "gatit" degeaba.
Deci adauga ingredientul asta si viata incepe sa aiba gust.
La fel ca si sarea, increderea e cel mai sigur agent de conservare (asta daca nu vrei sa ingheti toate relatiile pe care le ai). Increderea conserva si mentine proaspata orice relatie. Iti aduce credinta ca exista ziua de maine. Ai incredere si o sa vezi ca nu mai trebuie sa faci nimic: ziua de maine vine singura.
Aveti incredere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu