Prepararea tortului asta este un adevarat exercitiu de control al emotiilor. Ce yoga! Faceti acest tort si veti fi mai siguri si mai increzatori in voi ca niciodata.
Ingrediente
6 oua
200 g zahar
2 conserve de compot de ananas
4 portocale
40 g gelatina
500 g frisca vegetala
Mod de preparare
Se inmoaie gelatina in 2 cani de compot de ananas. Dupa 5 minute se adauga 6 galbenusuri si se pune pe foc mic amestecand continuu pana se obtine o crema lucioasa (cam 10 minute). Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar.
Se bate frisca.
Se pregateste forma de tort: se tapeteaza cu hartie alba de copt si pe hartie se lipesc felii rotunde de portocala. Se pot face orice forme, adevarate mozaicuri cu grepfruit rosu si kiwi verde. Va trebuie numai imaginatie si sa tineti cont ca imaginea pe care o formati este "in oglinda". Eu pentru tortul din imagine am folosit numai felii de portocala puse pe peretii si pe fundul formei.
Se taie ananasul in bucati mici.
Atunci cand sunt toate pregatite se amesteca compozitiile astfel: se adauga spuma de albusuri lingura cu lingura in compozitia cu galbenusuri. Se lucreaza repede, fara pauze. Se incorporeaza repede frisca. Se adauga ananasul.
Se toarna in forma tapetata.
Se da la frigider dupa ce se baga cu totul intr-o punga cat mai etansa, pentru ca prinde imediat orice miros.
Ei si acum incep emotiile. Habar nu ai daca a iesit ceva pana a doua zi dimineata cand rastorni forma. Deci rabdare, rabdare, rabdare.
Cand il rasturnati puneti un platou potrivit ca si cum ar fi capac peste forma de tort. Cu mult curaj rasturnati forma. Desprindeti cu grija hartia. Satisfactia e imensa. Merita tot efortul. Cu cat mozaicul este mai elaborat cu atat e mai spectaculos.
Super ! arata delicios si sanatos.
RăspundețiȘtergeremultumesc Monica !
psih.Elena Chivu