vineri, 18 martie 2011

Placinte cu cartofi

Varianta de post
Ingrediente
500 g faina
1 plic Garant sau un cub drojdie cruda
1 praf sare
1 lingurita de zahar
2 cartofi
5 linguri de ulei
apa
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron mare. Se amesteca cu continutul unui plic Garant. In varianta in care preferati drojdia se face loc in mijloc si se amesteca drojdia cu putina apa calda, cu zaharul si cu putina faina. Se continua la fel in ambele variante. Se adauga uleiul si sarea si se adauga apa pana cand se obtine o coca tare. Se lasa la crescut 15 minute. Se fierb cartofii, se sareaza si se zdrobesc ca pentru piure. Dupa ce a crescut coca se fac 8 bile relativ egale. Din fiecare se intinde o foaie circulara subtire, se pune umplutura de cartofi pe jumatate si se impatureste cu cealalta jumatate. Se mai da odata cu sucitorul pe deasupra si se prajesc in ulei incins.
Se servesc fierbinti cu sana sau iaurt.

Daca nu le vreti de post in umplutura de cartofi adaugati dupa gust telemea sarata, data pe razatoarea mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu