vineri, 18 martie 2011

Negresa cu migdale - revizie 1

Ingrediente
6 oua
10 linguri zahar
10 linguri migdale macinate
3 linguri nuca macinata
4 linguri faina
2 linguri ulei
esenta de rom
Pentru glazura: o cana lapte, o cana zahar, un plic de cacao
Maria a "furat" prima prajitura
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste. Se adauga balbenusurile pe rand. Se adauga migdalele si nuca. Se adauga uleiul si esenta. Se adauga faina.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu 20 minute. Se incearca cu paiul.
Se lasa la racit.
Se pregateste glazura: se fierbe laptele cu zaharul. Se adauga cacao si se mai da in cateva clocote.
Se taie prajitura bucati potrivite ca marime si forma, in functie de inspiratie. Fara a se scoate din tava se toarna glazura calda si se lasa din nou la racit.
Se serveste rece. Se poate orna cu frisca sau inghetata.

Nota: Scuze ca am uitat initial galbenusurile. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu