vineri, 6 septembrie 2013

Tort la bol cu zmeura

Ingrediente
200 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
800 g zmeura
2 plicuri de gelatina alba Dr Oetker
50 g zahar pudra vanilat
100 g zahar tos
2 rulade de ciocolata cu crema de vanilie
20 de piscoturi pentru tiramisu
Mod de preparare
Se bate frisca spuma cu zaharul pucra.
Se zbrobeste zmeura.
Se face o compozitie din zmeura, frisca, mascarpone si zahar.
Se pune gelatina la inmuiat cu 100 ml apa, timp de 5 minute. Apoi se pune vasul intr-o oala cu apa clocotita si se amesteca continuu pe foc pana se dizolva (atentie - nu se aduce gelatina la fierbere).
Se pregateste bolul astfel: se pune o folie transparenta pe toata suprafata si se lipeste bine de pereti. Se taie rulada in bucati de grosimea unui deget si se aseaza pe fundul bolului una linga alta si inca un rand pe margine. Se completeaza pana la marginea bolului cu piscoturi, in picioare, lipite de margine. Nu rupeti piscoturile INCA, chiar daca depasesc marginea bolului.
Cand este pregatit bolul se adauga gelatina in compozitia cu zmeura si se amesteca bine. Se toarna in bol, cu grija ca sa nu se miste piscoturile. Se rupt cu grija piscoturile pana la nivelul la care a ajuns compozitia, apasand cu degetul spre peretele bolului. Partile rupte se pun pe deasupra, ca sa formeze un capac.
Se da la frigider, acoperit cu folie, pana dimineata. Se indeparteaza folia de deasupra. Se misca putin folia de pe margini, ca sa se desprinda mai bine. Se aseaza un platou deasupra si se rastoarna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu