joi, 12 iunie 2014

Manual de utilizare

Din punctul meu de vedere - punctul asta negru, vezi aici in Caleea Lactee - oamenii sunt niste fiinte complexe.
Si nu vin la pachet cu manualul de utilizare. Ba mai mult sunt o instalatie in continua constructie. Si nici un proiect la nivel de detalii de executie nu ni se preda pentru a continua constructia.
Asa ca, daca ne uitam la noi, vedem un mecanism, o instalatie extrem de complicata, cu mii de ledulete care clipesc, cu butoane cu reglaje fine, cu ecrane pe care sunt afisate tot felul de valori pe scale necunoscute si cu PLC-uri (am scris bine?) programate complex pentru chestii despre care nu stim nimic.
Iar cand desfacem lada de scule constatam ca nu ni s-a pus la dispozitie decat o scula nespecifica - ratiunea: un fel de baros grosolan cu care nu putem decat sa mai dam cate o lovitura ici si colo, prin aceste mecanisme fine, ca niste bijuterii in filigram. Nu e de mirare ca mai distrugem cate o aripa a instalatiei, poate doar din intentia de a sta drepti.
Eh, daca se inventa IKEA mai devreme, ce bine era....

Noroc ca viata e atat de simpla:

Un comentariu:

  1. Osho:

    Poți să-ți schimbi de o mie de ori soția sau soțul – de fiecare dată vei da de același gen de persoană și vei simți aceeași nefericire, poate în forme diferite, dar tot nefericire. De ce? Pentru că tu, cel care alege, nu te schimbi. Alegerea va fi iarăși rezultatul imaturității tale. Vei alege din nou același tip de femeie.


    Problema de bază a iubirii este ca mai întâi să te maturizezi. Atunci vei găsi un partener matur; persoanele imature nu te vor mai atrage deloc. Omul matur oferă necondiționat iubire, și este recunoscător că celălalt i-a acceptat iubirea, și nu invers. El nu se așteaptă la recunoștință din partea celuilalt, nu are nevoie de mulțumirile lui. Iar când două persoane mature se iubesc, se întâmplă unul dintre cele mai mari paradoxuri ale vieții, unul dintre cele mai frumoase fenomene: ele sunt împreună, și totuși extraordinar de singure.

    Iubirea îi face să fie unul, dar unicitatea nu le distruge individualitatea – de fapt, le-o întărește. Două persoane mature care se iubesc se ajută una pe cealaltă să devină mai libere. Aici nu mai e vorba de politică, de diplomație, de efortul de a domina.
    Cum să-l domini pe cel pe care îl iubești? Dominarea este un fel de ură, de dușmănie. Dacă iubești cu adevărat pe cineva, vrei să-l vezi liber, independent, îi dai cât mai mult spațiu să-și manifeste personalitatea.

    RăspundețiȘtergere