marți, 12 aprilie 2011

Proiectele mele

1. Sapte ani in Buucresti
Pentru ca dupa sapte ani de locuit in Bucuresti incep sa ma simt aici ca acasa m-am trezit intr-o zi cu dorinta de a cunoaste mai multe despre orasul asta, mai ales ca a ajuns subiect de conversatie standard pentru toate "small tallk"-urile cat de urat, de murdar, de cosmar mai ales in trafic este Bucurestiul. Eu am ales sa deschid ochii, sa-i ridic mai sus de nivelul tevii de esapament, ba chiar mai sus de nivelul ultimului etaj al blocurilor standard si sa vad ceea ce are el unic. Am ales pentru a ma insoti in acest proiect de explorare un impresionant ghid scris de Silvia Colfescu.
Ce cuprinde proiectul meu? Voi colinda prin oras si voi fotografia acele lucruri care ma impresioneaza: detalii de arhitectura, unice, elegante, frumoase. Aceasta colectie de fotografii va fi subiectul unei sectiuni pe blog.
2. Prima mea scriere
Am aflat o poveste fantastica. Si simt ca o parte din ea imi apartine. Voi incerca sa o scriu iar deznodamantul va fi evident o inventie, o creatie a imaginatiei mele. Deznodamantul real va fi scris de istorie si destin.
3. Jurnal de vise
Am avut privilegiul de a-mi reusi ce mi-am propus in viata. De exemplu mi-a dorit sa stau la tara, sa am o casuta si o gradina unde sa-mi cresc copiii. Am avut toate astea. Cand m-am mutat, casa era intr-o stare jalnica iar gradina era devastata si mai mult un depozit de gunoaie. M-am mutat toamna ceea ce facea lucrurile sa arate si mai deprimant. Dar am avut viziunea si curajul de a crede in ea ba chiar si entuziasmul de a porni la lucru. In primavara am inceput sa descopar ca aveam in fata casei o gradinita de flori. Nu se vedeau printre buruieni si gunoaie dar existau. Le-am ingrijit, le-am rasadit, le-am completat si in fiecare an aratau mai bine. Asa cred ca exista acum un inceput de primavara in mine: sunt flori care infloresc de sub gunoaie si frunze uscate. Sunt atenta la mine ca sa ingrijesc ce e bun si sa arunc ce e de aruncat. Si din cauza ca sunt concentrata pe mine am multe vise. Ba mai mult  - le si tin minte. In speranta ca ma vor ajuta sa "ma vad" mai bine le voi scrie, ca pe un jurnal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu