miercuri, 5 septembrie 2012

Cugetari din mare (pana la geamandura)

Daca te trezesti cu ideea ca nici astazi nu iti e bine ai la dispozitie multe raspunsuri.
Neal ti-ar spune ca viata ta e creatia ta si deci poti oricand sa creezi altceva.
Eckhart Tolle ti-ar spune sa te abandonezi clipei prezente si sa traiesti Acum prin acceptare a tot ce se intampla.
Miguel Ruiz ti-ar spune ca nu poti avea mereu energie maxima si ca nu are sens sa abuzezi de tine. In plus totul se imbunatateste daca alegi sa spui si sa traiesti numai in Adevar.
Durckheim te-ar sfatui sa intri chiar acum in meditatie si ti-ar spune: "respira adanc".
Un calugar budist pe care l-ai alege eventual de maestru spiritual ti-ar spune ca totul este in schimbare si lucrurile vin si pleaca din viata ta in mod firesc.
Daca ai fi in fata unui psihanalist te-ar sfatui: "Vorbeste-mi despre asta!". Daca ai avea un coach (evental cunoscator de NLP) ti-ar spune sa-ti fixezi un scop si sa faci un plan pentru atingerea lui, apoi sa tii un jurnal despre acest drum al tau.
Un alcoolic te-ar invita la o vodca, un fumator ti-ar oferi o tigara, o tipa sexi te-ar invita la shooping si la o partida de sex, un gurmand ti-ar gati o masa copioasa cu mii de condimente, un trainer te-ar asista la sala la o ora de alergare pe muzica, un agent de vanzari dibaci ti-ar vinde o masina  de lux.
Evident ca am si eu o parere: opreste-te o clipa (o zi, o saptamana, 6 luni - atat mi-a trebuit mie). Cobori din acest carusel in care ne invartim cu viteza nebuneasca a mileniului trei. Si in aceasta perioada de "oprire" constientizeaza ce se intampla si ce e cu aceasta lume si cu tine.
Da, eu iti spun sa iei o pauza.

7 comentarii:

  1. Probabil ca asta-i cea mai buna solutie, pentru ca totul e relativ, nu-i asa?Exista cale absoluta? Eu n-o vad, incerc doar sa-mi aflu calea mea proprie.E bun sfatul tau, sunt intr-o pauza, ai dreptate, dar ce ma fac in aceasta "pauza",cu iminenta mortii unei persoane apropiate? Ce ma fac, cand in toata aceasta pauza, singura mea victorie e aceea de a nu mai intreba :de ce?De ce sa mori la 45 de ani?
    Cu drag,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nasterea si moartea... ciclurile vietii. ceva trebuie sa se termine ca altceva sa inceapa. nu e un raspuns la intrebarea ta. ar insemna sa vrem sa masuram cu masurile lumii materiale dimensiuni spirituale. si asa ceva da erori mari de masurare. nu, logica nu e implicata intr-un raspuns la intrebarea asta. stiu doar ca moartea exista. te imbratisez si te rog sa ramai aproape :)

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. DRAGA MEA , DIN TOATA PLEIADA DE LUMINATI ENUMERATA DE TINE LIPSESTE UNUL , ACELA ESTE "EU"......
    EVIDENT CA AVEM CE INVATA DE LA TOTI CEI ENUMERATI DE TINE , DAR CAND ACEST "EU" SE TREZESTE DIMINEATA SI ISI SPUNE : " AZI AM DE ALES ! " SI ..... TOTUL VINE DIN ACESTE ALEGERI , ATUNCI SE PRODUCE SI CONSTIENTIZAREA !
    TOATE CELE BUNE !

    RăspundețiȘtergere
  4. da, constienta e "tinta". :) la tine asa a inceput? esti foarte tare draga prietene. te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=-33JK0ojQ0k

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.youtube.com/watch?v=GKykX6CoC40&feature=g-vrec

    RăspundețiȘtergere