miercuri, 19 septembrie 2012

Privire in lumea de armuri






http://www.facebook.com/#!/papagalivorbitoribucuresti


Intr-o zi m-am abonat la un grup care m-a inspirat prin titlu: "Dezvoltare personala". In alta zi un tip Marius a scris un articol. Multumesc Marius ca m-ai inspirat sa-l scriu si eu pe asta. Articolul este despre cum nu stiu femeile ca barbatii au un anumit comportament pentru ca...sunt barbati.

Inca odata privesc pe geam la o lume din care am iesit (pe iesirea din dos?). Aceasta lume pune baza pe etichete si iti livreaza comportamente la pachet cu aceste etichete. Deci daca esti barbat (eticheta) trebuie sa te comporti intr-un anume fel (barbatesc?). Si daca esti femeie (eticheta) tot asa trebuie sa gandesti intr-un anume fel despre haine, pantofi si machiaj. Ba mai mult trebuie sa urmezi exact o schema de reactie la comportamentul barbatesc. Astfel pot fi construite femei perfecte si barbati perfecti.....

E ca si cum ar exista un regulament de ordine interioara in aceasta lume inchisa si acesta iti spune clar care sunt regulile de comportament pentru diferite parti ale zilei, pentru diferite ocazii, pentru diferite interactiuni cu ceilalti membrii.
Dragii mei, nu va simtiti cam in armura, cu toate aceste reguli? Ca eu asa ma simteam. Deschideti o fereastra in armurile voastre in dreptul inimii si lasati spiritul vostru autentic sa se manifeste, dincolo de orice regula si orice eticheta. FEEL FREE!!!!!
Articolul aici: http://pretulvietii.blogspot.ro/2012/09/ce-nu-stiu-femeile-despre-barbati.html#.
Dezvoltare personala in aceasta lume de armuri vad ca inseamna sa inveti cum sa te simti confortabil cu ceva care nu te reprezinta. Naspa pui.... Mai gandeste-te!

Ei si acum, de ce am reactionat? Intrebarea asta am decis ca e bine sa mi-o pun de cate ori reactionez, ca un beneficiu al constientei mele. Am reactionat pentru ca ma revolta toate lucrurile care incearca sa prezinte ca firesti si normale stari care nu sunt deloc asa. De exemplu bancurile de genul:
Un tip cu o gaura in cap este intrebat la urgente, in timp ce i se completa o fisa: "Casatorit?" "Nu, accident!"
Pare inofensiv dar induce ideea ca violenta conjugala este ceva intalnit des, deci daca exista inseamna ca e naturala, deci acceptabila. NU E!!!!!!!!!

2 comentarii: