joi, 19 septembrie 2013

De ce isi iau oamenii caini (pisici, hamsteri, ...)

Pentru ca ii iubesc. Pentru ca oamenii au un potential imens de iubire si trebuie sa-l reverse asupra cuiva.
Avem nevoie sa iubim. De ce nu este asta o nevoie pe care sa o manifestam public (decat pentru catei, pisici, hamsteri...)? Pe cea de a ne hrani si de a bea apa (sau alte lichide)nu avem nicio jena sa o aratam. Ba chiar ne adunam pentru asta si ne simtim bine aratandu-ne unul altuia ca ne-o satisfacem. La fel si nevoile spirituale - de frumos, de armonie, de Dumnezeu, ne bucura sa le impartasim in adunari imense, la megaconcerte de exemplu.
De ce nu revarsam acest potential urias de iubire asupra altor oameni? Nu ii consideram pe oameni demni de iubire? Suntem chiar atat de dezamagiti de ceilalti? Facem adevarate pasiuni pentru mobila de sufragerie - pe care am ales-o cu grija si consideram ca ne reprezinta si ne blocam atunci cand e sa iubim alti oameni?
Oamenii sunt frumosi. Aproape la fel de frumosi si dragalasi ca un caine, o pisica, un hamster, etc. Si pentru ca traim pe o planeta mica ne impiedicam de ei la tot pasul. Merita sa-i iubim. Si culmea ca avem si cu ce si de unde. Adevarat ca iubind orice altceva iti permiti sa te simti in continuare liber. Asta sa fie diferenta? Atunci sa incepem prin a invata libertatea si cursul asta odata absolvit vom putea sa ne manifestam adevarata noastra natura, de iubitori.

2 comentarii:

  1. Cred ca putem sa ne revarsam iubirea spre oamenii mici, dar pe cei mari preferam sa-i iubim distant. Daca certi un copilas sau un catel, in secunda doi cand il strigi va alerga bucuros la tine, pentru ca el nu poate fi suparat, dar oamenii mari sunt jignibili... Studiile arata din pacate, ca, e ceva involuntar, si daca ne atinge un copil necunoscut de 4 ani ne tragem mai aproape de el, daca ne atinge unul de 8 ramanem e loc, dar unul de 12 deja ne invadeaza teritoriul si ne tragem deoparte... Cred ca nu e vorba neaparat de iubire la animale, ca nu pot eu cel putin compara iubirea pentru un om cu cea pentru un animal, ci de tandrete, de apropiere de ghemul cald, de faptul ca nu te poate trada niciodata... Si da, sa iuesti un om inseamna sa iti pierzi libertatea, sa iesi din zona de confort...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai studiile sunt pt un om mediu, care practic nu exista decat in statistici. In realitate putem sa ne comportam (si chiar o facem) dincolo de studii.
    Ne plac aceleasi anotimpuri - cum am citit pe unul din cele doua bloguri superbe ale tale pentru care te felicit, asa ca imi permit sa cred ca nu te supara cand iti spun ca viziunea noastra despre iubire e putin diferita. Pentru ca din experienta mea am observat ca atunci cand iti iei libertatea sa iubesti iti iei libertatea pentru toate. Abia atunci intelegi ce inseamna sa fii liber, atunci cand iubesti cu adevarat.
    Pentru mine libertatea a fost de invatat. Ii admir pe cei care sunt un spirit liber din fire. De la ei am invatat si eu. Si le multumesc.
    Imbratisari cu toamna.:)

    RăspundețiȘtergere