miercuri, 14 noiembrie 2012

La patru maini

Aseara am vazut unul din concertele festivalului SONORO care anul asta se ocupa de dragoste (daca asa traduci love). In spiritul temei s-a cantat la pian la patru maini. Muzica superba, artistii de geniu, sala bizantina de la Cercul Militar, vin de Bourdeaux in pauza - deci spatiul perfect pentru o revelatie. Asa ca nu ma mir ca m-a lovit si pe mine una: ce inseamna "impreuna". Cand alegi sa fi impreuna cu cineva, stii din start ca ai ales ca viata ta sa fie cantata la patru maini si nu la doua. Ai ales ca melodia sa fie facuta prin contributia a 20 de degete. Deci termenul de consoarta e chiar foarte potrivit.....

7 comentarii:

 1. ok.ai perfecta dreptate. dar ... poate pe parcurs cele patru maini realizeaza ca partitura este (poate ) prea onesta ,prea lenta(desi ,notele nu impuneau). asa ca ...dirijorul sa nu cada de pe piedestal ,la murmurul salii ( desi el in toata cariera lui a fost ovationat la scena deschisa)poate a hotarat pt. binele concertului sa desparta cele patru maini. mai mult ca sigur a reusit sa nu decada in cealalta extrema...... .deci petru ca binele sa invinga nu este o tragedie ca un cuplu sa cante numai si numai la 4 (patru) ( maini)se poate continua concertul (viata ) si la 2
  (maini)

  desii ...tind sa-ti dau perfecta dreptate ca ce faci cu 4 nu poti face cu 2 .indiferent ce sunt ele.


  uite ceva mai jos ce cu siguranta nimeni n-o sa faca niciodata indiferent cate maini va avea...  http://www.youtube.com/watch?v=gfsgXJQ0ebU

  RăspundețiȘtergere
 2. vezi mache cum sunt oamenii? asta e cusurul lor: nu asculta! ce am scris eu si ce ai inteles tu....nu era o pledoarie pt "pe viata" ci o intelegere a faptului ca daca ai ales sa fi cu cineva ai acceptat ca viata ta se va schimba. ba poate ca si tu insuti te vei schimba - altfel decat daca ai fi ales sa traiesti singur. asa ca alege constient. exact cum spui esti liber sa canti cu cate degete vrei.
  multumesc pt muzica. a mers cu marul de dimineata. :)
  uite 2 din cele patru maini de la concert: http://www.sonoro.ro/artisti/diana-ketler

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu putem extrapola intelegerea asta asupra tuturor "relatiilor" din existenta noastra?oare nu ne influentam si nu ne alaturam perechile de maini in orice partitura a vietii? uneori chiar nevrand, cantam la 4 maini, alteori la mai mult de 4 , nu? si uneori doar la doua.indiferent de numarul degetelor ce zboara pe clape... sau pe coarde,ceva, cineva, se schimba.important e sa ne iubim dirijorul.
   cu drag,
   elena

   Ștergere
  2. si pentru ca putem , uite am gasit degete alergand pe clape...si arcus.
   o seara buna sa ai!
   elena
   http://www.youtube.com/watch?v=xLvrYeUYSnM

   Ștergere
 3. La New York s-a deschis un magazin unde femeile pot alege si cumpara un sot.

  La intrare sunt afisate regulile de functionare ale magazinului:

  - Poti vizita magazinul O SINGURA DATA!

  - Sunt 6 etaje si caracteristiciule barbatilor se imbunatatesc pe masura ce urci la etajul superior.

  - Poti alege orice barbat de la un etaj, sau poti urca la etajul urmator.

  - Nu te poti intoarce la etajul inferior!

  O femeie decide sa viziteze magazinul pentru a gasi un barbat care sa ii tina companie

  La etajul unu, pe usa este urmatorul afis: Acesti barbati au un loc de munca!

  Femeia decide sa mearga la etajul urmator La etajul al doilea pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca si iubesc copiii!

  Femeia hotaraste sa urce la etajul urmator. La etajul al treilea pe usa este urmatorul afis: Acesti barbati au un loc de munca, iubesc copiii si sunt extrem de frumosi! "Wow" isi spune femeia, insa hotaraste sa mearga la etajul urmator.
  La etajul al patrulea pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa!

  Incredibil! exclama femeia. Cu greu pot rezista! Insa decide sa mearga la etajul urmator La etajul cinci pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa si sunt extrem de romantici! Femeia este tentata sa ramana si sa aleaga un barbat, insa pana la urma decide sa urce la ultimul nivel.

  La etajul sase se afla urmatorul afis:

  Esti vizitatoarea cu nr. 31.456.012 a acestui etaj. Aici nu sunt barbati, acest etaj exista numai pentru a demonstra ca este imposibil sa satisfaci o femeie...


  Multumim pentru ca ati ales sa vizitati magazinul nostru! Vis a vis de acest magazin, s-a deschis unul asemanator de unde barbatii isi pot cumpara o nevasta.

  La primal etaj sunt femei care sunt inebunite dupa sex.

  La etajul doi sunt femei care sunt inebunite dupa sex si nu te bat la cap.

  Etajele de la 3 la 6 nu au fost niciodata vizitate de barbati

  RăspundețiȘtergere
 4. ce viziune au si new-yorkezii astia..... acum inteleg de ce nu locuiesc acolo.

  RăspundețiȘtergere