care pune mana pe ea:
http://www.nemira.ro/glossy-books/cum-sa-cuceresti-un-barbat-pe-e-mail,-messenger-si-facebook--2084
Cred ca e momentul unei educatii si in domeniul asta. Eu una simt nevoia. Pentru ca sunt responsabila de viata mea si vreau sa stiu ce, unde si cum se simte carisma mea virtuala.
Editurile se plâng că piaţa de carte românească supravieţuieşte prin romane romantice dedicate femeilor şi prin cărţile pentru copii. Dacă ne gândim la perioada clasică, poveştile erau pentru cei uşor impresionabili, care în concepţia de atunci erau femeile şi copiii. Dar vremurile au trecut de atunci, şi acum se presupune că există literatură pe toate gusturile. Cele mai atrăgătoare cărţi, care vând cel mai bine, sunt cele de bucate/sex sau ghidurile de „cum să”
RăspundețiȘtergereCercul vicios care nu dă o şansă literaturii reale după care acuză publicul de snobism trebuie să înceteze. Puştii de liceu de acum citesc masiv saga americane ecranizate, din lipsă de modele literare reale. Ei sunt viitorii cititori, manipulaţi de editurile prea leneşe sau temătoare în a da o şansă literaturii. Să fi ajuns la o suprasaturare a literaturii în care factorul „cool” dictează subiectele şi orice carte devine operă literară dacă vinde? Spiritul meu care m-a făcut să vreau să studiez literatura în facultate mă îndeamnă să sper că adevăratele opere contemporane mai au o şansă, şi nu vor fi înghiţite de tomurile de maculatură promovate de piaţa de carte hămesită de foamea de bani. Românii citesc. Oamenii citesc. Dacă au ce.
Bacalureatul readuce în discuţie o veche problemă a şcolii româneşti: lectura! Acum dascălii pot vedea care dintre elevi au citit macar cateva rânduri în timpul liber. Aceştia sunt cei care primesc calificativul maxim la bacalaureat. Probele de evaluare a competenţelor lingvistice sunt cele care testează abilităţile de citire şi de întelegere ale unui text. Partea buna este că la probele orale nu pică niciun candidat.
http://www.youtube.com/watch?v=bNDPhN0NKIk&feature=player_embedded
Buna :)
RăspundețiȘtergereEditurile se plang? Pai sa puna in pizda ma-sii mana si sa-si faca treaba. Vand carti superbe pe 2,79 lei - bonus la cotletele de porc in supermarketuri. Cu coperti complet irelevante, fara macar un citat pe ultima coperta care sa te ajute sa descoperi cartea sau autorul. Si da, este vorba tot de Nemira. Iar cartea este asta: http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-contemporana/club-gourmet-57202.html?gclid=CJ7iu9bUvrMCFYpY3godcU8Aow
Superba, ti-o recomand cu toata dragostea.
"Cercul vicios care nu dă o şansă literaturii reale după care acuză publicul de snobism trebuie să înceteze." - excelenta apreciere. Buna si pentru edituri dar si pentru televiziuni si altele.
Eu una cred in educatie. Si cred foarte tare in asta. Si nu trebuie sa asteptam sa ne educe liceul si in general nimeni. Educatia e la indemana noastra tot timpul. E responsabilitatea noastra.
Iar daca simt nevoia sa ma educ/informez prima mea optiune este sa citesc despre.
Apropo de ce ai scris despre bacalaureat am si eu o intrebare: care dascali??????????????
Te imbratisez cu drag :)Multumesc ca stam de vorba.
Nu îmi vine uşor a crede că românii refuză atât de radical orice literatură necomercială. Poate totuşi că acest dezinteres literar este cauzat şi de modul în care piaţa de carte este administrată. La noi cărţile se vând în hypermarketuri, alături de mâncare şi televizoare de duzină, pe când în Paris de exemplu există librării pentru fiecare domeniu. Care vând numai cărţi specifice domeniului abordat. Pe de altă parte, editorii români refuză să publice cărţi ale autorilor debutanţi, care vor tiraje mai mici (din lipsă de fonduri), iar librăriile nu te vând dacă nu ai deja 3 cărţi publicate. Iar piaţa de ebooks e practic inexistentă. În afară, există conceptul de print on demand, unde autorilor li se poate publica o carte doar după ce o comandă a fost plasată. Există piaţa de cărţi electronice pentru e-readere, şi audiobookuri. Dacă tirajele tipărite sunt atât de costisitoare, de ce nu se dezvoltă aceste metode alternative şi aici?
ȘtergereDacă adulţii nu sunt stimulaţi să citească, iar media le livrează incultură prin toate metodele (inclusiv cele agresive), cum ne putem aştepta ca ei, la rândul lor, să îşi educe copiii în spiritul lecturii? Cum pot ei promova şi perpetua ceva ce generaţia lor trece cu vederea, în cursa către senzaţionalul stupid?
Vreau, da` vreau sa ma visez elefant
Si-un pic aberant
Ma stresezi la gandul
Ca ma cam bate vantul
Sunt atat de firav fara sa fiu suav
Injur din tarana ca elefantii ne farama
Sunt o biata furnica si intr`un fel bunica
Ma strecor prin viata...ca o rata
:) minunate versuri. cel putin pentru mine care nu numai ca ma visez elefant dar ma si cred elefant, biata insecta care sunt....
RăspundețiȘtergereunde pot sa citesc mai multe?
te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru inca un motiv pentru a merge urgent in Paris. e musai deja!
Undeva aproape de sufletul meu
ȘtergereSe afla un gand sa devin Dumnezeu
Un gand pe care mereu si mereu il alung
El totusi persista si cateodata insista
Sa fiu si eu elefant si e totusi un gand excitant
Totusi cred ca vreau asta
Pentru ca sunt firav,muritor si foarte slab
Dar ma bucura gandul ca desi ma bate vantul
Desi sunt trecator n`o sa dispar cand o sa mor
http://www.youtube.com/watch?v=DsdjP1VNWgo&feature=related
:) planifici sa devii fantoma? sa bantui o casa veche, fara geamuri, in care sa fie mereu toamna. un vant rece sa mute frunzele uscate pe podea si becurile sa se aprinda cand nu te astepti cu scurte flash-ri orbitoare.
RăspundețiȘtergerenu stiam melodia asta. mi-a placut si mi-a adus in minte o dorinta profund umana de siguranta - aia cu "daca pleci sa nu mai vii, daca vii sa nu mai pleci". multumesc :)
http://www.youtube.com/watch?v=RIOVUi7b0gc
ȘtergereAm refuzat sa mai cred ca pot sa fiu ca el
ȘtergereAm renuntat sa mai sper sa fiu elefant
Am incetat sa mai cred ca urmele mele sunt mici, ca ale unei furnici
De acum incolo sa las in viata numai urme de gheata care se vor topi
De acum incolo voi merge mai apasat, mai greoi si mai umblat
Voi merge mai mandru ca am aflat ca sunt om
Iar urmele nu se vor pot sterge nici macar cu sange nici macar, cand ninge
Am aflat adevarul care ascunde cerul ca am ars neincetat, firav, si excitant
Am aflat ca mi`am pus o emblema in frunte
Un embargo prin ...pletele carunte
Si am uitat unde`mi era soarta
Si de ce sunt atat de fïrav