Pentru ca sunt femeie ma fac fericita chestiile umplute. Mai ales cand se umple cardul. Chitanta de la bancomat cu patru cifre ma scoate si din cea mai deep depresie.
Deci va propun sa gatiti "chestii umplute". Nu zic numai ardei pentru ca, tot fiind femeie, cand pregatesc umplutura sunt tentata inconstient sa o supradimensionez si atunci dupa ce umplu toti ardeii tot imi mai ramane si de o rosie sau doua.
Ingrediente:
Ardei de inaltimea cratitei, in numar suficient cat sa umple cratita
Rosii medii
Carne de orice fel dar mai bine in amestec
2 oua
2 felii de paine
1 ceasca de lapte
Condimente
Mod de preparare:
Se alege cratita si se umple cu ardei, pusi in picioare, pentru a determina cantitatea necesara (pt ca cica femeile nu sunt bune la geometria in spatiu). Se curata ardeii astfel determinati, de cozi si seminte. Si se pun din nou in cratita. Se pregateste umplutura astfel: se toaca carnea, se amesteca cu sare, piper, cimbru, 2 oua intregi, 4 linguri de lapte, doua felii de paine alba inmuiata in lapte. Se umplu ardeii complet. De aici incepe satisfactia, cand ii vezi pe toti umpluti. Se taie rosiile pe jumatate si se rade miezul pe razatoarea mare. Se toarna sosul obtinut peste ardeii din cratita pana se umplu toate goluri dintre acestia. Se da la foc mic sau la cuptor. Pe foc se fac mai repede, dar trebuie sa fiarba cu cratita acoperita. Eu pun si foi de dafin si o palarie de marar (ca daca palarie nu e, nimic nu e). Sunt gata cand furculita intra lejer in coaja de ardei.
La fel daca va hotarati pentru rosii. Se mananca fierbinti (daca puteti..) cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu