sâmbătă, 6 octombrie 2012

Prajitura - Arome de Craciun


Ingrediente - pentru tava mare de aragaz
9 oua
15 linguri de zahar (rase)
12 linguri de faina (rase)
1 plic cacao Dr Oetker
coaja de la o portocala
3 bete de scortisoara
3 linguri de stafide
500 ml lapte
3 linguri de ulei
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand spuma este foarte tare se pune zahar dintr-o data si se bate in continuare, pana se topeste. Se adauga cu mixerul pornit cate un galbenus, pana le incorporam pe toate. Se pun 4 linguri de faina, cele trei linguri de ulei si apoi restul de faina.
Se imbraca tava mare de aragaz cu foaie de copt si se rastoarna compozitia. Se imprastie pe deasupra stafidele si coaja rasa de portocala. Se coace la foc mediu cam 30 de minute.
Intre timp se face un sirop din 500 ml lapte, un plic de cacao si trei linguri de zahar. Se da in cateva clocote pana cand nu mai sunt cocoloase. Se adauga scortisoara si se acopera.
Se scoate tava din cuptor cand iese paiul de incercare curat. Se taie in benzi de 2 cm pe lungime. Se insiropeaza cu siropul de cacao pe taieturi si se pune si putin pe deasupra, pana acoperim toata suprafata.
Se lasa la racit si se taie in patrate sau romburi cand s-a racit complet.
Se poate orna cu ciocolata alba rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu