joi, 1 noiembrie 2012

Intotdeauna exista a treia optiune

Desi cateodata ar putea parea ca nu.
Daca esti in procesul de luare a unei decizii ia o pauza. Stiu ca e greu, pentru ca de obicei iei o decizie numai presat de imprejurari (altfel, din economie, alegem sa traim, in virtutea inertiei, la fel). Iar imprejurarile sunt de cele mai multe ori unele care creaza emotii puternice. Deci s-ar putea sa te simti exact ca unul care aude strigatul: "Ne scufundam!!!!" si nu oriunde, ci pe Titanic.
Urgenta te impinge de la spate ca un fier inrosit. Realitatea se deformeaza ca atunci cand privesti imaginile reflectate in suprafete curbe. Iar frica de necunoscut te face sa nu mai fi tu insuti ci mama, tata, educatoarea, modeluri de toate felurile impletite in sase, opt sau cine stie cate.
Toate planuri nu mai au sens pentru ca acel unic lucru care statea la baza lor s-a evaporat, disparand fara urma sau si-a dat arama pe fata si vezi in sfarsit ca e fals. Si fara planuri cum sa traiesti? Ar insemna sa accepti ca esti ca o frunza in vant (imagine de sezon) in fata intamplarilor de care nu se ocupa Nimeni si asta e inadmisibil. Deci....treci automat la planul B.
Iar eu vin si iti zic: NU! Exista multe alte optiuni. Cel putin inca una. O vei descoperi rasfoind trei, patru ganduri in timpul analizei (cum care analiza? cea obligatorie inainte de o decizie!). Am zis ganduri si nu intuitie sau emotie. Dar pune la bataie tot ce stii tu ca functioneaza la tine. Totusi ultimul cuvant sa-l aiba gandurile. Cele de validare si sa fie critice. Sa fie linistite. Sa fie lucide.
Iar dupa ce ai luat decizia fi sceptic. Fii un martor sceptic la ganduri de genul: trebuie (nimic nu trebuie), e necesar (in afara de aer, nimic nu e absolut necesar pe moment), sunt datoare (deloc si nimanui inafara de tine insuti), nu pot trai fara (ba poti ca doar ai facut-o de atatea ori).
Bafta!

11 comentarii:

  1. Si aici...multumesc!
    Cu drag,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/channels?feature=feed-promo
    cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.youtube.com/watch?v=OzhaGz5W1qA

      Ștergere
    2. http://www.youtube.com/watch?v=fXXJiQrYaUU&feature=fvst

      Ștergere
    3. n-am inteles poezia asta. daca mai esti pe aici, fi te rog amabil stimabile si explica. ori poate e o traducere dintr-un claudiescu de pe alte meleaguri.... te imbratisez nedumerita :)

      Ștergere
  3. http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=PD6gL2rJOlE&feature=endscreen

    fara nici o legatura...detalii
    cu drag,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  4. iar d-lui Norman care sunteti mai aproape strigati-i sa lase dezacordarii pianul ala ca se plictiseste fata la fereastra. e aproape miezul noptii....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....n-am vrut sa deranjez. ..in privinta Chris Norman ,din punctul meu de vedere depinde de perceptie.nimic mai mult...

      "Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și cea în care afli de ce."

      Mark Twain

      Ștergere
    2. draga mark :) nu ai deranjat. mi-a placut la nebunie melodia.
      te imbratisez

      Ștergere
  5. http://www.totulpentrunoi.com/2012/11/asta-e-viata/

    RăspundețiȘtergere