duminică, 2 iunie 2013

Sarbatoreste-te pe tine insuti

Ne-am fixat tot felul de sarbatori "sociale" - adica sarbatorim rolurile pe care le jucam: ziua mamei, ziua tatalui, ziua copilului, ziua petrolistilor, ziua crestinilor, ziua absolventilor, ziua Pamantului, ziua nationala, ziua persoanelor gay, ziua rockistilor si tot asa.
Eu va propun sa ne sarbatorim si pe noi insine, dezbracati de toate rolurile. Nu, nu va invit la o parada nud. Ci doar la o contemplare sarbatoreasca a fortei vitale pe care o simtim in noi. Corpul pe care il avem (unic apropo si in general neinterschimbabil, deci de neinlocuit si pe deasupra si absolut necesar) este un vas plin de aceasta vitalitate. Imediat ce o constientizam ne induce atmosfera de sarbatoare pentru ca vitalitatea este din abundenta - si abundenta e numitorul comun al oricarei sarbatori.
La fiecare contractie sangele inunda din abundenta arterele. La fiecare respiratie oxigenul patrunde abundent ca o tornada in sange. Niciun foc de artificii nu se compara cu descarcarile electrice nesfarsite si abundente ale legaturilor dintre neuroni.
Permanent exista o stare de miscare in fiecare fibra. Vrei sa simti energia? Indrepta-ti spatele, pune-ti talpile pe podea, ridica mainile si zambeste. Milioane de fibre musculare fac lucru mecanic si milioane de celule nervoase regleaza la miimi de milimetru aceasta miscare, in timp ce scanere subtile neuronale isi amintesc spatiul din jurul tau si dimensiunile tale ca sa nu te lovesti de ceva iar un mecanism mecanic de mare precizie functioneaza perfect ca sa-ti pastrezi echilibrul. In acest timp supraveghezi copilul, oala de ciorba si vecinii. Fratele si sora mea sunteti minunati. Luati-va corpul cu voi si sarbatoriti asta. E VIATA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu