marți, 12 octombrie 2010

Sarmale - varianta

Fac sarmale pentru ca e cea mai usor de gatit mancare.
Nu dureaza decat 20 de minute sa o pui pe foc, se pun toate ingredientele odata, nu se amesteca prin oale. Si mai mult decat atat: miroase demetial. Si bag mana in foc ca e o mancare afrodisiaca, in cazul in care barbatul vizat e roman si crescut pe la tara. Iar cireasa de pe tort: e ieftin. Deci afara sub cinci grade, in casa inca reci caloriferele? Bagati repede niste sarmale si tare se mai incalzeste atmosfera. Nu prea mai bem in ultimul timp (era sa scriu de-a dreptul ca nu mai bem si uite asa face omul pacate!?!) dar la sarmale merg si ceva licori fierte prin alambice.
Varianta cu varza murata.
Ingrediente
Varza murata - 2 buc
Carne tocata amestec vita cu porc - 1 kg
Orez - 200g
Ceapa - 2 buc
Kaiser afumat - 200 g
Oua - 2 buc
Suc de rosii - 1 litru.
Piper, foi de dafin, cimbru, o palarie de seminte de marar
Mod de preparare
Se taie foile de varza cat mai asimetric ca altfel e plictisitor. Ba chiar nu ar fi rau sa faceti ca mine care mereu ma straduiesc sa scot trei sarmale dintr-o foaie, inventand moduri de taiere care de care mai artistice. Adevarate origami, ce mai!
Se amesteca carnea cu ceapa taiata nu prea marunt (nu va chinuiti, ok?), cu orezul, cu ouale, cu piper. Se impaturesc pe rand foile de varza in jurul unei lingurite de carne. Se aseaza in cerc intr-o oala inalta in asa fel incat mijlocul sa ramana liber. Se lasa goala cam de doua degete. Se pun in mijloc toate condimentele si bucatile de kaiser. Se umple cu 1 litru de suc de rosii. Se acopera cu varza murata tocata. Se pune capacul si se fierbe pe foc mic de tot trei ore.
Se mananca calde. Reci nici sa nu incercati!
La noi obiceiul e sa se manance cu piftie de porc din aia curatata de tot de grasime, translucida si tremuranda. Pui o bucatica peste sarmaua infierbantata si o vezi cum incepe sa tremure si sa se topeasca. Eu zic ca merita sa o incercati si pe asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu