Ingrediente (pentru doua placinte):
1 pachet de foi de placinta (eu folosesc crude)
2 cepe mari
1 kg carne de vitel de buna calitate
4 oua
100 g branza dulce (eu folosesc Lacteea 0,2%)
100 g unt
2 legaturi de marar
sare, piper, cimbru verde
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si carnea si se amesteca cu 2 oua si branza. Se adauga mararul tocat marunt si se condimenteaza.
Se imparte pachetul de foi in doua.
Se aseaza in tava in care am pus foaie de copt, jumatate din foile pentru prima placinta si se pun cateva bucatele de unt (le distribuim in asa fel incat sa ne ajunga 100 de grame pentru cele doua placinte). Daca foaia de placinta nu se potriveste perfect in tava se increteste, in asa fel incat sa se potriveasca. Daca faceti asa, puteti utiliza orice forma. Cea din imagine a fost ovala. Dupa ce asezam o jumatate din foile pentru prima placinta punem jumatate din umplutura si continuam cu celelate foi si unt. Deasupra se unge cu un ou batut. Se coace la 180 de grade, pana cand dedesubt este rumenita bine.
Va sfatuiesc sa faceti doua placinte - in primul rand pentru ca una nu ajunge si apoi pentru ca foile crude ramase se deterioareaza repede in frigider, chiar tinute in punga si nu mai pot fi folosite.
Se mananca foarte calda.
Mmm, arata grozav,salivez deja!
RăspundețiȘtergereTe pup.
Elena
Buna draga mea
RăspundețiȘtergerePoate facem una impreuna. Doamne ajuta!
Te imbratisez
Orice e posibil, caile Domnului sunt nestiute.
ȘtergereElena