sâmbătă, 6 iulie 2013

Totul tine de sincronizare

Am observat ca fiecare dintre noi avem nevoie de un timp de pregatire pentru a face diferite lucruri in viata noastra. Imprejurarile pot contine oportunitati absolut reale dar daca noi suntem abia in perioada de pregatire le vom lasa sa se stinga. Sincronizarea intre "sunt pregatit" si "acum este posibil" ne face sa actionam.
Cum e de fapt pregatirea asta? Cred ca e un fel de a stinge frica prin experienta acumulata, a noastra sau a altora. E un fel de a ne lua inima in dinti si de a o face si pe asta pentru ca simtim ca suntem in stare. Ne simtim pregatiti si lucruri care cu ceva timp inainte pareau imposibile devin la momentul lor accesibile sau macar abordabile.
Ce contine pregatirea asta? Cateodata e compusa din insusirea unor abilitati obtinute prin absolvirea unor cursuri. Alta data insa e de ajuns exemplul cuiva. Iar alta data tine numai de simpla dezvoltare fizica, inaintarea in varsta.
Am trait si cazuri pe care nu am reusit sa le incadrez in vreuna din felurile de pregatire de mai sus. Tineau poate de o rutina (de genul "m-am obisnuit cu ideea"), de o acceptare a unor riscuri sau de o incurajare de moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu