sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Ciorba de curcan

cu tot cu aburi :)
Cand coboara temperatura sub -10 grade si copiii sunt raciti si nu prea le arde de mancare e tocmai ce ne trebuie: o ciorbita fierbinte si usoara, cu textura fina, cu gustul deosebit dat de carnea mea preferata - carnea de curcan.
Ingrediente
1 pulpa inferioara de curcan (sau aripa)
1 ceapa
1 ardei capia rosu
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
2 dovlecei mici si foarte tineri
1 cartof mediu
1 legatura mare de patrunjel
sare

Mod de preparare
Se fierbe curcanul pana se desprinde de pe os. Se scoate din oala. Se pastreaza 3 litri de zeama de carne. Se pun radacinoasele si ceapa intregi si ardeiul taiat marunt cand incepe sa fiarba din nou zeama. Se fierb cam 15-20 minute. Se pune sarea. Se da prin razatoarea mare dovlecelul si cartoful. Se adauga in ciorba si se mai fierbe 10 min. Se curata carnea de oase si se taie in cubulete. Se adauga in oala. Se taie fin patrunjelul si se adauga. Se mai da intr-un clocot. Si e gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu