duminică, 16 ianuarie 2011

Tort cu decor surprinzator

Este ideal pentru a ne da frau liber imaginatiei.
Are o parte fixa: blatul si crema de ciocolata. De aici incepem sa cream.
Lac cu nuferi si broscute
Pentru petrecerea Emei de ieri am ales sa fac un decor cu broscute.
Blat:
Ingrediente
6 oua
10 linguri de zahar
8 linguri de faina
Mod de preparare
Se bat in mixer albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul. Se bate spuma pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand. Se micsoreaza viteza mixerului si se adauga faina. Se coace cam 30 de minute in cuptorul incins bine. Se incearca cu paiul. Nu disperati daca la racire se lasa putin. E normal. Cand e complet rece se taie in trei cu cutitul de paine, cu miscari de fierastrau.
Crema de ciocolata
Ingrediente
300 g zahar
5 linguri de apa
80 g cacao
400 g unt foarte proaspat
Se pune zaharul cu apa pe foc mic si se da in cateva clocote. Se adauga cacao. Se bate bine cu telul si se lasa la racit. Cand s-a racit cat sa nu friga la deget se adauga untul, cate un cubulet mic pe rand. Untul sa fie rece din frigider. Se bate cu mixerul pana se incorporeaza tot untul.
Creatia
Dupa terminarea cremei se adauga aromele dorite. Exemple: alune macinate mare, nuca, 2 linguri de rom, 2 linguri de amaretto, nuca de cocos, o cafea expresso scurt, migdale crude macinate, etc. Practic incercati cu orice. Merge si cu biscuiti cu diferite arome macinati. Sau cu bomboane mentolate macinate. Sau cu fructe confiate. Sau cu fructe din dulceata. Sau cu visine din visinata.
Siropul pentru insiropat blatul trebuie sa se potriveasca cu aroma aleasa pentru crema. Intr-o cana de apa se adauga siropul dorit sau zahar si esentele dorite.
Dupa umplerea blatului, pentru decor alegeti un finisaj de crema la pachet (crema pentru prajituri Dr. Oetker) sau frisca. Peste puteti lucra la tema dorita. Eu am ales jeleurile. Sunt extrem de multe forme. Cel mai mult mi-au placut paianjenii. Sunt foarte colorati si haiosi. Si ursuletii sunt superbi. Mi-au mai placut niste delfini albastrii cu care am creat un decor oceanic de ziua Danei acum cativa ani. Delfinii sunt decorul ei preferat: in dormitor, in baie, etc. Asa ca i-a mers la suflet.
Multa inspiratie va doresc!!!! Asta e tot ce va trebuie ca sa iasa cel mai original tort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu