joi, 27 decembrie 2012

Cel mai simplu lucru

Daca sunteti adeptii lucrurilor simple, uite unul care nu cere absolut deloc eforturi sustinute: sa darami. Sa darami, sa strici, sa distrugi este extrem de simplu. Practic nu ai nevoie decat de indiferenta fata de ceea ce ai de daramat. Atat. Nu trebuie sa fii puternic. Nici macar inteligent. Ba daca esti destul de superficial ai putea chiar sa te simti puternic privind ruinele pe care le-ai lasat in urma.
Dar aceasta putere e numai o iluzie si se va spulbera repede. Adevaratul sentiment al puterii il simti atunci cand reusesi sa faci lucruri muuuult mai grele. De exemplu sa construiesti, sa cultivi, sa cresti, sa protejezi, sa intretii. E greu stiu. Dar e singura metoda de a castiga putere adevarata.

Atunci cand sunt tentata sa daram ceva ma gandesc daca voi fi in stare sa construiesc altceva in loc. Nu terenul viran este greu de obtinut ci toata aceea munca pe care e nevoie sa o cheltuiesti ca sa construiesti in loc.

4 comentarii:

  1. http://filmehd.net/the-descendants-2011-filme-online-gratis.html
    un film despre cat de simplu e sa distrugi. vi-l recomnad cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Cata dreptate ai! uneori nici nu e nevoie de atingere, nepasarea face singura totul.E suficient sa-ti intorci privirea.Cat despre a simti cum din sufletul si din mainile tale creste,traieste ceva, e chiar putere.Si e implinire, si e libertate, da, e putere adevarata!Multumim Doamne pentru ea!

    Te imbratisez cu drag,
    Elena
    ps: cum e cafeaua cu frisca ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Totul e bine,e liniste.Iar un vis creste si e pe cale sa se implineasca, cu voia Domnului bineinteles.
    Elena

    RăspundețiȘtergere