vineri, 15 februarie 2013

Creezi constient lumea in care traiesti

Sa zicem ca te-ai apucat sa faci paine. Stii toate ingredientele si le ai la indemana. Stii reteta. Vrei si poti. Nu lipseste nimic. Framanti aluatul si astepti sa creasca. Numai ca l-ai bagat in frigider. Si tot astepti sa creasca.... Deschizi usa frigiderului dupa vreo jumatate de ora: nimic.
Iti faci griji. Te judeci. Te dispretuiesti. Apoi te ierti. Te informezi si afli: la cald se tine ca sa creasca. Scoti aluatul din frigider - nu arata prea bine totusi il pui la cald, pe o plita incinsa. Si astepti. Dar nu creste. Se scorojeste, se usuca, arata groaznic. Ce paine ar putea iesi din asta? Niciuna.
Iti faci griji. Te judeci. Te dispretuiesti. Te pedepsesti. Incerci sa ispasesti dar pentru ca e o vina inchipuita ceva in tine se revolta din cauza nedreptatii si ispasirea nu-ti aduce pace si nici liniste. Suferi. Apoi te ierti. Te informezi: la cald dar nu mai mult de 40 de grade. Iei aluatul de pe plita si il pui intr-o atmosfera potrivita. Dar nu creste.... Practic, e de dat la gunoi. Constientizezi asta si doare.
Si acum vine alegerea: il arunci sau il pastrezi si te rogi langa el sa-si revina? Poti sa treci peste frica de a te desparti de acest lucru al mainilor tale? Toata viata iti trece pe dinainte. Toate ingredientele frumoase si proaspete pe care le-ai pus in el... Toate aromele defileaza in senzatii olfactive ametitoare. Un imens atasament fata de fiecare clipa cand te-ai rugat pentru cresterea lui iti paralizeaza puterea de decizie. Un  catalog de poze cu altii care au facut la fel si pareau ca sunt in regula isi deruleaza filele pe un ecran mintal mai rau ca un televizor la care poti sa vezi numai publicitate. Un sir de beculete colorate se aprind si se sting intr-un panou imens pe care scrie: "asta e scopul vietii tale. pentru asta traiesti". Si tu, obosita, flamanda, dezorientata, cu hainele patate de faina, cu castronul cu aluat compromis in brate, privind pierduta la galeata de gunoi iti spui: "deci?"
Arunca-l frate! Si framanta altul. Fa alt scop. Poate cu aceleasi ingrediente (ca asta esti) dar intr-o atmosfera potrivita. Apoi, pofta buna!
 

Un comentariu:

  1. http://ascension101.com/ro/home/ascension-blog/72-february-2013/308-impeccable-intention-and-our-capacity-to-manifest.html

    RăspundețiȘtergere