duminică, 10 februarie 2013

Tort iepuras


Ingrediente
2 blaturi
pentru un blat: 12 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri de ulei
1 borcan de 400 g de compot de piersici
600 g smantana pentru frisca
1 plic zahar pudra vanilat - mare.
1 glazura Dr Oetker de ciocolata si 1 glazura galbena
creioane de ornat Dr Oetker
un platou mare (!!!!)
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu putina sare. Se adauga zaharul si se bat bine pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile pe rand. Se adauga 4 linguri de faina. Apoi 2 linguri de ulei si inca 4 linguri de faina. Se coace in forma de tort rotunda pana iese paiul de incercare curat. Se obtine un blat. Se coace si al doilea blat. Se lasa la racit.
Se bate frisca cu zaharul pudra.
Se taie piersicile bucatele mici.
Se pregateste glazura conform indicatiilor de pe pachet.
Se taie unul dintre blaturi in doua, cu cutitul de taiat paine, cu miscari de fierastrau. Celalat blat se taie in trei in asa fel incat sa obtinem din el urechile si fundita. (N-am fotografiat si partea asta dar sunt sigura ca va prindeti voi despre ce e vorba.)
Se insiropeaza toate partile obtinute cu sucul de la compotul de piersici (cat va place de insiropat).
Se monteaza in forma de iepuras. Peste partea rotunda se pun piersicile si jumatate din frisca. Se acopera cu cealalta jumatate rotunda.
Se deseneaza fata iepurasului cu glazura. Apoi partile ramase libere se umplu cu frisca. Se orneaza fundita cu creioanele si cu jeleuri sau fructe, dupa inspiratie.
Copilului i s-a parut ciudat si mi-a zis ca nu i-a placut forma de iepuras. Eu insa am fost incantata ca mi-a reusit. Iar gustul a fost extrem de bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu