joi, 11 iulie 2013

O pisica mare torcea

Intr-o zi mergeam pe o strada. O strada plina de liniste. Linistea plina de vara. Trec prin fata unei librarii si vad prin vitrina o pisica care dormea. Dormea intinsa pe tejghea, lunga si nemiscata. Asa, lungita acolo si nemiscata, in libraria foarte mica, parea imensa. Capul, mare si el, i se odihnea pe o carte. Pisica torcea de se auzea din strada. Iar literele din carte ii intrau intr-o ureche si ieseau pe cealalta toarse. Toarse in fire rasucite, in trei si-n sapte, negre, cu mici guguloaie de la g, j si p.

6 comentarii:

  1. E adevarat ce spui Monica, in ultimii patru ani Tomita, birmanezul nostru, a stat culcat cu capul pe manualele fetei mele de cate ori a invatat pentru examene. Si i-a purtat noroc de fiecare data. Am bagat de seama ca-i place foarte mult chimia. Cat despre tors...e bariton.

    Sa ai o nopate usoara.
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasă povestioară, mi-a plăcut !
    Monica, de ce nu scrii filele de jurnal astfel încât să se poată comenta la ele ? Mi-ar fi plăcut să zic câte ceva, pe ici, pe colo !
    Duminică plăcută !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc ca ma citesti, draga mea. O sa ma gandesc cum sa le aranjez. :) Pana imi vine mie inspiratia, zi aici. Imi place sa stam de vorba. Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) excelent!
    hai ku... pisica!
    mama, dupa ce torcea lana, "pigulea"gogoloaiele facite de g, j, p... :)))
    vad ca esi numai negativista! nu erau si gogoloaie "in sus", facute de t, l, f? :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. se vede ca nu ai tors niciodata :) guguloaiele se fac in jurul firului. putina atentie la pisicute :)

    RăspundețiȘtergere