vineri, 30 iulie 2010

Mandat incheiat

Se pare ca ceasul meu biologic ticaie numai ritmuri circadiene, cele lunare urmand sa se rezume numai la calendarul din perete. Cum e?
 Deocamdata incert. Doctorul se indoieste. Mai fac analize. Fizic e ok dar se simte "ca hipotalamusul transmite impulsuri la ovare si nu mai primeste raspuns" (documentare de pe net).
Psihic? Cum ziceam, mi-am incheiat cu succes mandatul. Am nascut trei copii frumosi, sanatosi, sfidand orice logica (medicala sau de alta natura). Daca as fi trait intr-un alt secol nu as fi supravietuit primei nasteri. Sau poate ca da pentru ca as fi fost o robusta fata de la tara, hranita sanatos cu fructe si legume, lapte si branzeturi, slanina si ceapa, cu mult patrunjel si o tona de verdeata, alergata de vaci pe coclauri, impinsa de la spate la sapa. Si nu as fi avut prima nastere la 26 de ani. Nuuuuuu!!! Ma si vad: imbracata intr-o frumoasa bluza alba cu maneci bufante si un corsaj colorat (verde sau rosu), cu fuste incretite (si fara chiloti?!) dansand nebuneste hore si sarbe, razand cu pofta si zambind seducator la o frumoasa sarbatoare a vinului. Si apoi, impreuna cu alte fete, zbrobind cu picioarele goale boabele pline de zeama dulce in mari putini de lemn. Si lautarii cantand beti din ce in ce mai repede, cu arcusurile fierbinti si punctand grav din acordeoane ritmurile tiganesti.
Deci? Imi doresc sa imbatranesc frumos. Si, daca o fi sa fie, sa trec cu bine peste perioadele de adaptare. Citeam pe un site medical o concluzie de genul: "Te simti rau? E semn bun! Corpul tau functioneaza si se lupta sa se adapteze." Ceea ce poate fi inviorator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu