marți, 27 iulie 2010

Placinta noastra cea de toate zilele

O fac cel mai des pentru ca poate manca si Mircea care nu are voie zahar. Iar fetele mele o adora. Cel mai bine imi iese cu foi proaspete (adica din cele care nu sunt inghetate) de la PATI - TATI. Asta e denumirea producatorului si le cumpar de la Selgros si de la MegaImage.

Ingrediente:
1. pachet de foi PATI -TATI - 1 buc - 8 lei/buc
2. branza dulce dietetica - 500g - 4 lei/caserola
3. branza sarata telemea de oaie cu vaca - 500g - 18lei/kg
4. oua - 6 buc - 3 lei/buc
5. iaurt - 1 pahar mic - 2 lei/buc
6. tava rotunda cam ca cea de pizza
7. foaie de copt
Mod de preparare:
Se amesteca oualele intregi cu iaurtul, branza dulce si branza sarata (rasa). Se pune o foaie de copt pe fundul tavii. Se aseaza o foaie de placinta in tava si se indoaie marginile in interior pentru a ramana exact cat tava. Se toarna cu un polonic umplutura (cam 1 polonic pentru fiecare foaie). Se continua avand grija sa rasucesti tava in asa fel incat colturile indoite sa nu vina mereu unele peste altele. Deasupra se pune tot un polonic de compozitie si se presara mac sau chimen. Nu stiu de ce dar chimen gasesc foarte rar in schimb ii da gustul cel mai bun. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se coace cam 45-50min. Eu o servsc calda ca aperitiv la cate o petrecere sau ca cina completa, cu sana sau bere. O tai in raze si o pun pe un servetel colorat intr-un cosulet de rachita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu