4 vinete lungi si subtiri
1 kg carne tocata amestec
4 oua
2 cepe
4 rosii coapte bine
100 g cascaval ras
sare, piper
Mod de preparare
Se taie vinetele in felii de 5 mm. Se presara cu sare si se coc pe gratar. Se lasa sa se raceasca.
Se prepara umplutura: se caleste ceapa taiata cat mai mic cu carnea tocata cam 5 minute. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu doua oua intregi. Se adauga sare si piper.
Se dau rosiile prin razatoare pentru a obtine suc de rosii proaspat.
Se asambleaza musacaua: intr-o cratita de pamant smaltuita se aseaza un rand de vinete in asa fel incat sa se suprapuna pe jumatate. Se adauga umplutura. Se acopera cu un alt rand de vinete. Se pune sucul de rosii. Se bat 2 oua intregi cu 4 linguri de lapte si se toarna deasupra. Se presara cascaval ras.
Se coace in cuptorul incins 30 de minute, la foc mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu