Ingrediente
6 oua
10 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 praf de copt
5 caise coapte, taiate in felii subtiri
1 kg de capsuni
500 ml frisca lichida vegetala
1 cutie de compot de ananas
1 cescuta de coacaze rosii, ciorchini.
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul tot odata si se bate bezeaua pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand. Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se adauga faina in compozitie amestecand incet, prin rasturnare. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt si se rastoarna compozitia de blat. Se pun feliile de caise deasupra aranjate in spirala una langa alta. Se da la cuptorul incins la 160 grade. Se coace cam 30 min (depinde de cuptor si de diametrul tavii). Se incearca cu paiul daca s-a copt. Se scoate si se lasa la racit. Intre timp se pregateste crema: se bate frisca foarte bine. Separat se zdrobesc capsunile (se pastreaza 10 capsuni frumoase pentru ornat). Se adauga capsunile zdrobite in frisca si se bate pana la omogenizare. Se da la rece, cel putin 30 de minute.
Se asambleaza tortul astfel: blatul se scoate din tava si se aseaza pe un platou rotund (nu se rastoarna!); se insiropeaza cu un pahar de zeama de compot de ananas. Se pune jumatate din crema de frisca cu capsuni. Se presara bucatelele de ananas (daca sunt mari le mai maruntiti). Se pune restul de crema si se niveleaza frumos. Se orneaza cu capsuni taiate in jumatati pe margine si cu coacaze rosii in mijloc. Se lasa la frigider cel putin 4 ore. E fantastic de gustos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu