joi, 6 decembrie 2012

Cel mai frumos cuvant

Pentru mine este: "da".
Are gust de caramel si caramelul mi se pare delicios.
M-am analizat sa vad de ce ma face fericita cuvantul asta? Daca ne gandim bine, cuvintele sunt o experesie a capacitatii noastre de abstractizare. Vrem sa ne reprezentam lumea in minte si atunci ii dam un nume. Ba mai mult - scriem acel nume cu niste simboluri actiune care abstractizeaza si mai mult lumea.
Prin abstractizari rigidizam universul, fara sa fi planificat asta - numai ca efect secundar. Ce vreau sa spun? Pai uite scriu "luna". Si am intepenit acest minunat element al universului nostru intr-o reprezentare abstracta in mintea mea. Mai are vreo legatura reala cu minunea care este aceasta masa de materie? Nu, nici macar cat are o poza a lunii.
Ei si atunci ce lume am inchis eu in cuvantul "da" daca il percep ca pe un simbol al libertatii, al fericirii, al vietii, al iubirii? Poate ca mi s-a spus de prea multe ori nu si atunci prin contrast da a devenit atat de frumos? Poate....
Mai am de analizat dar nu pot sa nu constientizez cat de mult imi place "da" si de cat bine ma umplu atunci cand am parte de el.

2 comentarii:

  1. Poate n-ai inchis o lume, ci ai deschis un soare cu gust de martipan?
    Si ai dreptate cand rostesc "nu", parca ma golesc de continut, iar cand il rostesc pe "da" chiar ma umplu cu "tot".Am facut acum experienta asta constient, asa e!
    Multumesc de invatatura!

    Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu drag iubita prietena. Cred ca e una dintre cele mai scurte mantre: "da". :)Sa o spunem mai des.
    Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere