sâmbătă, 29 decembrie 2012

Poveste de Craciun

Cu mare probabilitate cred ca nu ati scapat de a vedea una dintre ecranizarile povestii cu Scrooge. Aia cand un tip etichetat ca "rau" pentru ca nu dadea mare importanta Craciunului ci mai degraba banilor pe care ii avea din belsug (pe deasupra si zgarcit nevoie mare dar asa se fac marile averi, nu?) este luat intr-o calatorie initiatica de catre trei spirite: trecut, prezent si viitor si este adus astfel pe "drumul cel bun".
Desi povestea mi se pare prea cosmetizata ca sa ma impresioneze in vreun fel, am totusi tot respectul pentru autor deoarece a avut aceasta idee fantastica de calatorie: prin trecut, prezent si viitor ca o metoda de trezire spirituala.
Iar faptul ca este facuta fara voia ta mi se pare si mai misto pentru ca astfel poti sa fii detasat de ideile preconcepute si refrenele pe care le-ai fabricat de-a lungul timpului - pline de etichete, clisee si conventii sociale. Pur si simplu esti fortat sa fii obiectiv.
Imi doresc si eu o astfel de calatorie si - stiti cum e "ai grija ce iti doresti" - simt ca se apropie. Hei spirite ale Trecutului. Prezentului si Viitorului hai, sunt pregatita.
Ce ma astept sa vizitez? Pai oamenii care cu adevarat au contat pentru mine, momentele mele de triumf si momentele mele de lasitate, universul prezentului cu prezenta mea constienta, un viitor de vin vechi cu arome de samburi si fructe si probabil multe altele pe care nu am cum sa le planific: tin de traseul pe care il vor alege Spiritele. Poate ca voi afla si pentru cine am fost femeie - autobuz:

2 comentarii:

  1. SA-TI SPUN CALATORIE SPRANCENATA :) ?NU AM VAZUT FILMUL , DAR DACA SE INTAMPLA SA PLECI ; SA TE INTORCI TE ROG , AVEM DE BAUT O CAFEA :)
    "Venim cu toţii din trecut.
    Am călcat aceeaşi urmă.
    Unul câte unul ne-am născut
    Şi am devenit o turmă.

    Tot cu toţi trăim prezentul,
    Dar călcăm o altă urmă.
    Folosind bine talentul,
    Ne deosebim în turmă.

    Încrezători în viitor
    Nu ne mai uităm în urmă.
    Avem suflu-nnoitor
    Şi nu mai suntem o turmă.

    Cu trecut, prezent şi viitor,
    Timpul tot aşa se scurge.
    Omul iese-nvingător,
    Viaţa mai departe curge."D.Delca

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru cafea mai treci neica si tu dealu': https://www.youtube.com/watch?v=6azXKrlhX8k
    muzica de pe la noi :) sper sa-ti placa. desigur ca ma intorc. tot in Acum e mai bine, oricat am calatorii noi prin alte timpuri...

    RăspundețiȘtergere