luni, 6 mai 2013

Ma retrag din viata competitionala

Gandim deseori in termeni de infrangere - victorie. Din fericire mi-am dat seama ca viata este despre altceva.  Asa ca astazi parasesc competitia. Nu infranta, nu invingatoare doar VIE. Si pentru asta sunt recunoscatoare: pentru timpul pe care il pot petrece traind pur si simplu; Pur si Simplu.
Am avut aceasta revelatie din cauza reprezentarii Invierii ca pe o victorie, o victorie a lui Iisus asupra mortii, asupra romanilor care l-au umilit, asupra poporului care l-a condamnat. Si mi-am dat seama de imensa greseala acestei perspective. Nu o victorie cauta Iisus. Daca ar fi intentionat asta ar fi avut nenumarate mijloace sa-i spulbere pe toti. Misiunea Lui a fost sa traiasca omeneste, sa traiasca pur si simplu aceasta viata pe care o traim toti. Nici o umilire voluntara si o patimire asumata nu a cautat. Chiar a incercat sa scape de ea prin rugaciune. Iar cat a trait ce a facut? Si-a afirmat Adevarul Lui, i-a invatat pe cei care L-au ascultat despre Lume - asa cum o vedea El, i-a ajutat pe cei care i-au cerut ajutorul (si mai ales care se ajutau singuri - "credinta ta te-a vindecat") si a iubit si s-a lasat iubit. Iar ceea ce a avut a dat mai departe, atunci cand a fost sa plece.
Iti multumesc Doamne Iisuse Hristoase pentru invatatura Ta si pentru modelul Tau. Te iubesc!

2 comentarii:

  1. nu numai gandim ci si simtim, ne identificam cu infrangerea sau victoria. asupra vietii cel mai adesea proiectam victoriile, infrangerile sunt de "ordin" interior,sufletesc.bine zici, viata este despre pur si simplu.
    avem model in Isus sa-l urmam pur si simplu.
    Multumim Doamne pentru Isus Hristos!Multumim pentru toate!

    cu drag,
    elena

    RăspundețiȘtergere