marți, 11 octombrie 2011

Fals meniu iranian

Daca il vreti pe cel original mergeti aici: Restaurant Teheran, Strada Turnul Eiffel 3, Bucuresti, langa Parcul Circului. Mancarea e fantastic de buna, multa (sa va luati ajutoare ca nu reusiti sa mancati singuri o portie) si mai mult e liniste, intimitate si ceaiul e din partea casei. Vineri e inchis.


Carne de curcan cu vinete
Salata de rosii cu patrunjel
Salata de spanac
Iaurt cu cimbru
Zacusca de vinete
Lipie

Reteta pentru mancarica cu vinete
Ingrediente
Pulpa superioara de curcan dezosata - 1 buc
Vinete - 2 buc
Gogosari - 4 buc
Ulei, foi de dafin, chimen, sare, otet balsamic - 1 lingura, piper negru
Mod de preparare
Se taie carnea cubulete si se prajeste intr-o cratita de tuci, cu foarte putin ulei. Se curata vintele de coaja, dar nu de tot ci numai o fasie da, una nu. Se taie in lung in patru (sunt bune vinete lungi si subtiri). Se pun pe gratar cu partile taiate si se coc 5 minute pe fiecare parte. Se taie gogosarii in doua si apoi feliute. Se adauga legumele peste carne cand aceasta e prajita pe jumatate si de pun condimentele. Se adauga o jumatate de cana de apa si se fierbe inabusit cu capacul pana cand se patrunde bine carnea. Nu ramane prea mult sos. Se serveste calda cu un bol de iaurt rece peste care am presarat cimbru proaspat sau uscat.
Nu e ca la Teheran dar e pe aproape.

Dresingul pentru salate
Se amesteca intr-un shaker (ei un borcan de sticla cu capac) sare, trei linguri de ulei de masline, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 2 linguri otet balsamic. Se agita bine. Se toarna peste spanac si peste rosii (taiate felii pe o farfurie si acoperite cu o paturica de patrunjel proaspat taiat). dresingul se adauga imediat inainte de a servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu