vineri, 25 noiembrie 2011

Tipare

Citesc Louise Hay "Poti sa-ti vindeci viata". Ea crede ca actionam in viata noastra dupa niste tipare extrem de bine invatate. Si mai crede  - ba chiar a experimentat asta cu mii de oameni timp de vreo cincizeci de ani - ca aceste tipare pot fi abandonate, curatate, aruncate la gunoi in cadrul unei actiuni de curatenie. Ne putem elibera de aceste tipare. A experimentat faptul ca facand afirmatii, adica spunand cuvinte, ne putem schimba gandurile si pentru ca gandurile determina ce voi fi in viitor ne putem schimba astfel viata.
De exemplu putem spune urmatoarele afirmatii:
1. "Doresc sa ma eliberez de necesitatea de a avea relatii proaste" - daca ai probleme cu asta.
2. "Doresc sa ma eliberez de necesitatea de a avea exces de greutate" - daca ai probleme cu asta.
Se pare ca nu are de ce sa ne preocupe "cum voi face sa ma eliberez" pentru ca e de ajuns sa afirm ca vreau si atunci totul va incepe sa se intample.
Are convingerea ca lucrurile care nu se intampla in viata asa cum vrem noi sunt determinate de lipsa iubirii de sine (inclusiv faptul ca ne imbolnavim). Si are o metoda care sa te ajute sa te iubesti pe tine insuti. Sau - ca sa aiba sens ca imi consum timp ca sa scriu asta - sa ma ajute sa ma iubesc pe mine insumi. Pe baza metodei ei am scris urmatoarea afirmatie pe care o vad utila pentru mine:

Afirmatie pentru cresterea iubirii de mine: In infinitatea vietii in care sunt, totul este perfect, intreg si complet. Totul este bine in lumea mea. Monica, te iert ca nu esti asa cum as fi vrut eu sa fii. Te iert si te eliberez.

Sunt extrem de sceptica. Dar vad ca m-am molipsit de gandirea experentiala si zic sa incerc.

Un comentariu: