sâmbătă, 16 iunie 2012

Casatoria - viziunea avocateasca

Din nefericire iar am vazut o emisiune la televizor. Ma bucur ca in aceasta trezire constienta in care traiesc acum nu ma mai manipuleaza fara sa-mi dau seama (ca de manipulat tot ma manipuleaza dar stiti cum e: "Daca e tradare, tradare sa fie dar s-o stim si noi"). In plus m-a inspirat sa scriu asta: casatoria din viziunea avocateasca (invitatii erau avocati).
Despre ce e vorba.... Se pare ca exista un Cod al familiei. Iar cand te casatoresti se presupune ca ai citit acest cod si ca esti de acord cu el. Iar avocatii invitati deplangeau situatia casatoriilor din Romania si propuneau ca solutie sa se incheie odata cu casatoria si un contract de casatorie. Aceasta era solutia lor la ceea ce se intampla cu familia acum - situatie pe care o descriau ca dezastroasa.
Tu esti casatorit(a)? Stii de acest cod? Eu habar n-am. Si sunt casatorita - cu acte - de 22 de ani. Dar nici ca-mi pare rau ca nu stiu de el (de altele imi pare rau in casnicia mea....). Si nici nu ma intereseaza sa inchei vreun contract. Nu dau nicio ceapa degerata pe contracte. De niciun fel. Si iti spun asta ca expert in contractare. E jobul meu de peste 8 ani. Si stiu ce vorbesc. Iar daca stiu din experienta ca un contract nu este nimic, nici macar intre doua parti comerciale iti dai seama ca nu cred nici in casatoria contractata.
Stiu ca omul nu e facut sa stea singur. Poate ca e un mit, pentru ca ma simt bine si singura. Dar totusi pe termen lung ai nevoie sa impartasesti cu cineva faptul ca traiesti. Nu ca sa-ti confirme ca o faci, ca existi (tu tot existi si fara martori) ci ca in versetul "Acolo unde sunt adunati doi in numele meu sunt si Eu". Adica sa punem la un loc doua suflete. E locul unde experimentam sa fim Unu. De aici putem pleca in experimentarea lui Unu cu tot ce exista. Deci casatoria este o experienta a comuniunii si de asta zic ca omul nu e facut sa fie singur. Realitatea lui Unu ma face sa inteleg pe deplin acest lucru.
Ce o fi scriind in codul ala? Or fi legiferat asta? Comuniunea spirituala nu poate fi legiferata pentru ca se bazeaza pe libertate. Iar libertatea nu ti-o da nicio lege si nimeni. Libertatea ti-o iei. Deci casatoria in libertate ar fi absurd sa fie legiferata. De acord, se poate face o lege care sa consemneze ca exista casatoria ca forma de comuniune spirituala. Dar altceva e complet inutil si nu aduce valoare. Iar daca casatoria ca si comuniune spirituala in libertate este absurd sa fie legiferata atunci clar ca orice lege s-ar face ar anula libertatea. Si atunci de ce se mai mirau si ingrijorau acei invitati la tv ca nu functioneaza? Orice anuleaza libertatea este impotriva naturii firesti. Si e normal sa nu functioneze.
Deci ca si concluzie avocateasca zic: ai ajuns sa simti ca esti unul si acelasi cu alt om, dincolo de piele si puteti sa faceti asta in timp ce acceptati deplina libertate a fiecaruia si simti bucurie asumandu-ti obligatii vis-a-vis de el? Atunci zi DA cand esti intrebat daca vrei (sa-l iei in casatorie e chiar o formulare nefericita. poate o schimbam domnilor avocati.). Iar cand semnezi, semneaza pentru acest DA si nu pentru vreun cod sau vreo lege sau vreun contract care sa va anuleze o chestie cat de mica din ceea ce ati ales sa fiti.

5 comentarii:

  1. "IEI IN CASATORIE ? " PARCA AR FI UN PRODUS ....LA REDUCERE , ASA ESTE SUNA TARE CIUDAT :)
    NU STIU DACA ASCULTA CINEVA CE SPUNE OFITERUL STARII CIVILE , CRED CA EL CITESTE CATE CEVA DIN ACEST COD , EU AVEAM DE FIECARE DATA ALTE TREBURI :)
    "ai ajuns sa simti ca esti unul si acelasi cu alt om, dincolo de piele si puteti sa faceti asta in timp ce acceptati deplina libertate a fiecaruia si simti bucurie asumandu-ti obligatii vis-a-vis de el " AI REDAT CHINTESENTA INTREGULUI DIN CARE FACE PARTE EL SI EA .....
    TOATE CELE BUNE !

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=dwg7JTiclWA
    toate cele bune si tie prietene :)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=NZlwZ6RyM4w&feature=related
    Cu drag, Maria

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=-iHDGR-ksKs
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc Maria, draga prietena. m-ai bucurat :) te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere