marți, 17 aprilie 2012

Pasca - final touch de menta

 Ingrediente
400 g faina
1 cub de drojdie cruda
7 oua
1 iaurt, 200 g unt
500 g branza dulce
200 g zahar
200 g stafide
esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 4 frunze de menta proaspata
 Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron mare, se face un loc la mijloc in care se pune drojdia frecata inainte cu o lingurita de zahar, 3 galbenusuri frecate cu 100 g de zahar, iaurtul. Se face o coca groasa. Se topeste untul si se framanta coca adaugand incet untul topit.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: se bat 3 oua intregi si cele trei albusuri cu zaharul, se adauga aromele (frunzele de menta se taie fasii subtiri), branza dulce si stafidele.
Se imparte coca in 2 parti egale. Din una se intinde o foaie rotunda de marimea tavii. Se aseaza in tava pe hartie de copt. Cealalta se imparte in doua si se modeleaza din fiecare cate un fir lung. Cele doua fire se rasucesc impreuna si se pun pe marginea aluatului si in mijloc, formand o cruce. Se pune umplutura in cele patru locuri ramase libere. Se unge peste tot cu un ou batut putin cu doua linguri de lapte. Se coace la foc mic cam 45 de minute (pana iese paiul uscat atunci cand il infigem in umplutura).

2 comentarii:

  1. Hristoa a Înviat Monica!
    Arată super..deja am pus
    câteva kg pe mine!
    Zi minunată să ai!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. De doua kg m-am asigurat si eu zilele astea. Din seara asta ne vedem la alergat? Te pup cu tot dragul

    RăspundețiȘtergere