duminică, 29 aprilie 2012

Una dintre cele mai proaste idei din istoria omenirii


Dupa inchizitie si alte cateva cred ca asta este una dintre cele mai proaste idei din istoria omenirii. Poate ca e momentul sa o smulgem din sistemul nostru de credinte. Iar daca nu e momentul macar sa o pun putin la colt pe coji de nuca.
E ideea ca putem construi relatii. E credinta ca o relatie se construieste, ca o incredere se castiga, ca o dragoste se obtine, ca o iubire se inspira. Ca daca ai destula perseverenta, cunoastere a naturii umane, persuasiune si abilitati de manipulare poti construi toate astea.
Eu incep sa inteleg ca e o idee foarte proasta. Mai ales ca ne face sa pierdem timpul cu activitatea asta de constructori de relatii. Iar timpul este o resursa pretioasa....
Sunt convinsa ca toate relatiile exista. Exista toate relatiile, exista toate legaturile. Nu ne trebuie decat constienta de a le vedea. Si puterea de a le urma.
Noi alegem acele relatii pe care sa le avem mereu in orizontul nostru vizual. Si le ignoram pe toate celelalte. Dar daca le ignoram nu inseamna ca nu exista.... Suntem intr-o relatie cu toti si cu toate. Nu suntem separati de nimic si orice fac te influenteaza si orice faci ma atinge. Intr-un fel, de o reala perversitate, facem din greu sex in grup......
Din aceasta perspectiva a unitatii nu are sens sa construim relatii. Ele exista. Sa le lasam sa ni se reveleze....
 

Un comentariu:

  1. http://www.ursula-sandner.com/?p=3254
    cand suntem in relatiile "bune", potrivite pentru noi, simtim ca suntem acasa. e un sentiment unic, de liniste, coerenta si siguranta.

    RăspundețiȘtergere