vineri, 17 august 2012

Biologie frageda

Suntem mai mult decat acest corp si aceste simturi. Stiti ca exista in noi si carnuri mai soft, mai fragede, mai subtile. Si pe acestea le simtim cand iubim. Prin ele se concentreaza circulatia sanguina atunci cand iubim si pentru ca in ele au terminatii nervoase celelalte toate ale biologiei noastre "simti furnici pe toata talpa" - vorba lui Andries.
Ei bine am vazut din experienta mea ca exista mai multe metode de a fragezii carnea.
Una este cu ciocanul de batut snitele: da si da si da pana cand toate zgarciurile inhibitiilor se desprind, pana cand toate atasamentele se fac praf si pulbere, pana cand toate iluziile se pistosesc, pana cand toata educatia si preconceptiile inghitite impreuna cu lingurita de untura de peste cand erai mic se sparg in molecule si tot interiorul tau se transforma intr-o forma noua, una maleabila, aproape transparenta. In faza asta de transparenta, daca mai poti simti si altceva decat durere, da, esti liber de toate sa iubesti neconditionat. Ciocanul de obicei il tine chiar cel pe care il iubesti si care stie unde si cum sa-l aplice si cu ce forta ca sa nu te omoare de tot. Doar sa te fragezeasca atat cat sa simti si cea mai fina briza emotionala. Nicio armura nu i se opune pentru ca in iubire vii la fel de dezbracat cum ai venit in lumea asta. Am trecut printr-o iubire din asta si te asigur ca vei fi fantastic de simtitor. Doar ca nu vei putea raspunde la intrebarea: "De ce nu ai incredere?" pusa de purtatorul de ciocan cand esti gata snitel.
Alta metoda este cea a tandretei. La fel ca pentru o friptura pe care o vrei frageda, iei bucatica, o ungi frumos cu gesturi de maseur profesionist pe toate partile cu uleiuri aromate, presari mirodenii din cele autohtone sau orientale, pui cate o frunzulita verde pe la incheieturi, lasi sa ploua cu saruri, ii faci pat de petale, ii face baie in vinuri nobile, soptesti cuvinte (milioane de cuvinte) cu intelesuri duble, triple, cvadruple, toate in timp ce ascultati muzica mirifica de chitara clasica si armonii de sute de viori. O asezi cu infinita gratie in locuri racoroase, la adapost de orice muste care ar putea sa o bazaie, o imbibi cu atentie si ii zambesti din profil pe toate site-urile de comunicare, o visezi si o gusti din palme cu grija. Poate ca dureaza mai mult ca prima metoda si va trebui ceva rabdare, dar ce satisfactie cand o vei simti pe cerul gurii frageda si gustoasa, mustind de seva si topindu-se de placere la fiecare emotie arzatoare. Am trecut si printr-o iubire din asta si te asigur ca il descoperi pe Dumnezeu.
Pentru toate sunt recunoscatoare. M-au invatat ca pot sa iubesc.


3 comentarii:

  1. Multumesc pentru lectia de biologie, Monica!Fiecare iubire cu gustul , cu metoda ei, important e rezultatul, ai dreptate.
    Cu drag,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Monica!
    Interesant articolul!
    Un weekend excelent îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sfârșit de săptămână frumos!
    Cu drag,Maria
    http://www.youtube.com/watch?v=lVvfPUFjYOg&feature=context-vrec

    RăspundețiȘtergere