miercuri, 22 august 2012

Hai sa ne emotionam

Am auzit printr-o voce pe care o respect ca e in trend "sa ne emotionam". Altii, dimpotriva, predau metode prin care iti ramane Fiinta clara si libera de emotii.
Deci, o fi bine sa te tulburi?
Sa aplicam sablonul lui Neal pentru discernamant, adica sa incercam sa vedem daca aceasta tulbureala contine Bucurie, Adevar si Dragoste. Sau contine Nostalgie, Regret si Durere? Dar nu sunt astea toate niste emotii? Unele emotii or fi bune si altele proaste? Nu prea cred... Deci sablonul asta nu functioneaza aici?
Cred ca mai degraba e vorba de iertare. Adica daca exista o zona in care mai am resentimente - acolo unde nu am reusit INCA sa iert - tulbureala va fi plina de Nostalgie, Regret, Durere. Daca emotia ma duce intr-o zona a mea in care am iertat TOT atunci tulbureala va fi plina de Bucurie, Adevar si Dragoste.
Deci folosita ca indicator (iti amintesti de la chimie de fenolftaleina?) aceasta combinatie chimica emotionala imi arata clar daca am iertat sau nu, pe unde mai sunt acida si pe unde m-am bazat de tot.
La melodia asta ce simti?

6 comentarii:

  1. Ante-scriptum: daca nici de data asta nu-mi publica bloggerul comentul am sa ma supar, dar am sa ma supar rau pe el, :)). Pe blogger adica, :)...
    Pentru ca subiectul e sublim!
    Pentru ca am cochetat si eu cu "detasarea" si desi nu spun ca nu e minunata, totusi...Totusi socot ca Aici am venit sa fim Oameni, iar omul picteaza cu emotii curcubee, cu emotii si sentimente iubeste, cunoaste se exprima, se desavarseste. Asa cred eu acum, :).
    Detasarea neinteleasa just si neaplicata asadar in adeavar cred ca duce la un fel de surdo-mutism emotional aproape...inuman, :).
    De exemplu la melodia ta, ca intrebase-si, eu am simtit emotia de inocenta, de frumos.
    Te imbratisez, clipe frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Blogerul recunoscator ca il citesti savureaza toate comentariile. :) Mai ales acesta care ma unge emotional pe suflet. Superbe emotiile tale. Multumesc ca le impartasim.
    Te imbratisez si eu

    RăspundețiȘtergere
  3. CE ROST ARE SA TE NUMESTI OM DACA NU VREI SA SIMTI , ASA CUM MARET AI SCRIS ( NU TE LAUD :), DAR IMI PLACE TARE MULT ), SA AI EMOTIE IN SUFLET PENTRU UN GLAS ; O PRIVIRE , UN ZAMBET SI MULTE ALTELE CE FAC CA SUFLETUL SA TRESARE DE BUCURIE , SA TIPE DE DRAGOSTE SI TOATE SA FIE ADEVARATE ......
    CINE IARTA ESTE UN OM LIBER , IAR UN OM LIBER ESTE ASA CUM AI SCRIS TU !
    CU DRAG ...!

    RăspundețiȘtergere
  4. ba ma lauzi si imi place :) multumesc.
    deci asta inseamna sa devii liber: sa ierti. draga prietene ai mare dreptate!
    te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=elwWEauggzM&feature=related
    Cu drag
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  6. frumos :) si emotionant. multumesc. te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere