sâmbătă, 4 februarie 2012

Ciocolata cu caise si stafide

poza de a doua zi :)
Pe vremea asta as manca jumari cu muraturi si cu tuica de cazan de prune din Dambovita. In curte la mamaia, pe pietre prinse in gheata lucioasa, cu hainele mirosind a fum de lemn de brad. Dar cum nimic nu e perfect am ales sa fac ciocolata :). Inlocuieste cu succes zic eu energizantele de mai sus.
Ingrediente
500 g lapte praf Dr Oetker
6 linguri cu varf de cacao
300 ml ceai verde
500 g zahar
300 g unt (80%)
200 g caise uscate
200 g stafide
200 g nuci
esenta de rom
amareto sau coniac
Mod de preparare
Se fac 300 ml ceai verde. Se pune la fiert ceaiul cu zaharul la foc mic. Se fierbe pana scade la jumatate si este dstul de legat. Se pune untul taiat bucati mici. Se amesteca pe foc mic pana se topeste complet. Se amesteca laptele praf cu cacaoa. Se pune esenta de vanilie peste amestec. Se toarna lichidul fierbinte incet amestecand continuu, viguros. Se adauga caisele uscate (taiate feliute subtiri), amestecate cu nuca si cu stafidele si cu doua linguri de amaretto. Se toarna intr-o tava cu pereti inalti tapetata cu folie. Se da la frigider pentru cel putin 4 ore, invelita cat mai bine intr-o punga etansa ca sa nu-si schimbe mirosul.
Poze maine cand o tai. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu