miercuri, 8 februarie 2012

Tort cu...mesaj

Mesaj
“Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.”Osho
Ingrediente
Blat
6 oua
10 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 pachet de Garant (agent de crestere) sau praf de copt
2 linguri de ulei
Crema
2 pachete de crema de vanilie Dr. Oetker
2 pahare de lapte
6 linguri de zahar
Sirop
4 linguri de miere
1 pahar de apa
Glazura de ciocolata neagra Dr Oetker
2 banane
2 portocale
2 kiwi
1 rodie
Mod  de preparare
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul. Se bate bine bezeaua. Se adauga galbenusurile pe rand. Se pun 4 linguri de faina amestecata cu pachetul de Garant. Se pun 2 linguri de ulei. Se pune restul de faina. Se tapeteaza o forma de tort detasabila cu hartie de copt. Se toarna compozitia. Se coace la foc mediu (180 grade). Se coace cu aproximatie 30 de minute. Se lasa la racit, se scoate din forma si se taie in trei cu cutitul de paine. Se prepara crema. Se taie bananele si portocalele in cubulete mici si se mesteca intr-un bol.
Se insiropeaza cu o treime din sirop prima treime din blat. Se adauga o treime din crema de vanilie preparata conform instructiunilor de pe pachet. Se pune jumatate din fructe. Se pune deasupra cealalta treime. Se insiropeaza, se intinde cat mai uniform a doua treime din crema. Se pun ultimele fructe. Se adauga ultimul blat. Se insiropeaza si se intinde ultima parte din crema si se niveleaza bine. Se da la frigider.
Se prepara glazura conform instructiunilor de pe pachet. Se taie un colt si se deseneaza pe tort un pom. Se orneaza cu frunze din kiwi si cu fructe din seminte de rodie.

La multi ani Maria! Sa cresti frumos draga mamei.

3 comentarii:

  1. Interesant mesaj ! Monica sunt mandra ca am fost terapeutul tau !

    cu drag,
    elena

    RăspundețiȘtergere
  2. sa vezi tortul ce interesant a fost...a captat toata atentia:)).
    multumesc
    imbratisari

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena, poate erai si mai mandra daca erai prietena ei...

    RăspundețiȘtergere