marți, 6 decembrie 2011

Despre iubire

Dragii mei prieteni, am aprins doua lumanari si va invit sa vibram inalt si sa vorbim despre iubire.
Cand m-am gandit serios la viata mea am vrut sa aflu ce anume imi doresc de la oamenii care fac parte din ea. Am tot cautat sa aflu care este modul in care ma raportez la ei si ce anume m-ar face fericita. Am tot citit carti despre relatii dar nu intelegeam sensul acestui concept: relatie. Acum stiu ca nici nu aveam vreo sansa sa-l inteleg pentru ca desi este sublim nu exista. Conceptul de relatie e unul lipsit de sens. Dar pe vremea aceea nu stiam. Si am intrebat-o pe Elena - consultantul meu care m-a ajutat bine cand am avut nevoie (multumesc Elena). Ea a luat atunci o esarfa si m-a pus sa tin un capat al ei in timp ce ea tinea altul. Si m-a intrebat: "Simti tensiunea care se naste in esarfa? Asta e legatura dintre cei doi oameni care tin capetele esarfei. Iar esarfa este relatia. Nu te preocupa de forma relatiei pentru ca, chiar daca esarfa ar fi de cea mai fina matase, daca unul dintre oameni lasa sa cada capatul sau tensiunea nu mai exista." Am meditat la aceasta parabola si am hotarat ca eu nu vreau nicio esarfa. Eu vreau numai tensiunea, legatura dintre mine si alt om care sa se stabileasca fara sa fie nevoie de vreun suport material (relatia) ci numai din cauza faptului ca vibram la fel. In acest fel anulam si distanta dintre noi si aveam tot ce este important. Ei bine aceasta tensiune este iubirea. Si eu vreau numai iubirea. Relatii ? Nu multumesc, nu am nevoie - si asa am atat de multe ca abia le pot duce si am de gand sa le inlocuiesc pe toate cu iubire.
De ce sunt asa de pornita pe acest concept de relatie de vreau sa le anulez pe toate cele pe care le am deja? Pentru ca peste tot unde este prezentat se vorbeste despre cele mai neproductive lucruri cu care am putea sa ne ocupam timpul:
1. Toleranta - adica ai ceva pentru care te urasc dar aleg sa te suport. Pai daca e ura clar ca nu e iubire.
2. Investitie - adica dau ceva si ma astept sa primesc in schimb macar tot atat daca nu mai mult. Iar asta nu e iubire. In iubire dai fara sa astepti sa primesti ceva.
3. Fidelitate - adica eu sunt numai al tau si am pretentia ca tu sa fi numai a mea. Pai asta inseamna sa ignori ca exista restul lumii. Si poate pentru un timp poti sa o faci dar sa vezi surpriza ca restul lumii exista si mai mult,  vine peste tine. Si ce-o sa faci cu aceea parte din tine care iti va semnaliza ca doresti o alta femeie? O amputezi (sa nu uit sa-ti dau numarul de mobil al doctorului Ciomu)? Si atunci iar nu e iubire daca trebuie sa amputezi ceva din tine.
4. Pana la moarte - pai tu te transformi zilnic si peste un minut nici nu mai esti cel dinainte. Poate decizi ca te vei opri din evolutie pentru totdeauna si atunci uite ce bariera catre sensul vietii tale este aceasta relatie... Si iar nu e iubire...
5. Am grija de tine - pai eu nu sunt neputicios. Deci nu am nevoie sa ai grija de mine. Dar ca sa nu anulez sensul vietii tale te voi lasa sa ai grija de mine, refuzandu-mi independenta ca sa devin dependent de tine. Si iar nu e iubire pentru ca poti sa iubesti numai daca esti liber.
Deci relatia exclude iubirea prin insasi definitia ei. Uitati de relatii! Aruncati-va in iubire!

Un comentariu: