miercuri, 21 decembrie 2011

Iubirea energetica

Nu stiu daca ati experimentat asta: cateodata daca schimbi unghiul din care te uiti spre ceva (peisaj, pictura, fata unui om, etc) vezi lucrurile altfel. O sinteza dupa cartea "Profetiile de la Celestine" mi-a adus si mie un unghi nou din care sa privesc. Si e vorba de perspectiva energetica. Pentru ca lumea e energie. Asta e esenta lumii - energia si atunci nici noi (adica noi, cu viata noastra, cu planurile noastre, cu joburile noastre, cu experientele noastre, cu copiii nostri, cu relatiile noastre, cu casele noastre, cu bucuriile noastre, cu supararile noastre, cu bolile noastre, cu gandurile noastre, cu sentimentele noastre, cu simturile noastre) nu suntem altceva decat energie. Si nu putem fi, exista, trai, decat daca avem energie. Iar evolutia este numai o acumulare de energie.
Iubirea, aceasta emotie profunda care exista numai atunci cand esti conectat la energia Universului, am aflat ca e o metoda de a evolua (de a acumula mai multa energie) - daca vei avea intelepciunea de a evita sa devii dependent de cel pe care il iubesti, sau de a opri evolutia - daca vei deveni dependent. Se pare ca atunci cand iubim ne daruim energie unul altuia, lucru care ne face bine si pentru ca primim dar mai ales pentru ca daruim. Daca ne mentinem in aceasta stare de daruire atunci vom evita sa degeneram iubirea intr-o simpla lupta pentru energie. Mai ales ca nu e nevoie sa ne luptam pentru energie - energia ne vine natural din Univers. Nu avem nevoie sa-i manipulam pe ceilalti ca sa traim noi hranindu-ne cu energia lor pentru ca exista o sursa inepuizabila de energie in Univers. Ca "sa-ti vina" aceasta energie exista o singura conditie: sa daruiesti energie altor oameni, iubindu-i. In momentul ala se stabileste o legatura intre tine si Univers si incepi sa descarci energie. Culmea ca aceasta energie din Univers te apara de dependenta de cineva de sex opus (si deci de mizeria de a-l manipula ca sa te folosesti de energia lui) pentru ca din Univers iti vine si energie de sex opus.
Mai exista si relatii energetice (in sfarsit aflu si eu de un fel de relatie pe care sa o pot accepta). Aceste relatii sunt in locuri si cu oameni care ne apar luminosi si atractivi ("trebuie sa lasam perceptia frumusetii si a luminii sa ne conduca drumul"). Cum s-a intunecat si s-a dus atractia gata nu mai ai ce cauta pe acolo, muta-te unde e luminos si atractiv. Un tip ti se pare frumos desi toti ceilalti din jurul tau se intreaba ce ai gasit la el? Pai ala e! Stai pe aproape! Dar mai ales fi atenta ca el este acolo ca sa-ti dea niste mesaje care sunt exact raspunsurile la intrebarile tale curente (adica acele intrebari la care raspunzand vei putea evolua). Nu ai de ce sa-l posezi, nu ai de ce sa devii dependenta, nu ai de ce sa-l manipulezi, nu ai de ce sa-i consumi din energie. Doar fi atenta pentru ca el iti transmite mesajele fara sa faci toate aceste actiuni aiurea. Atentia e foarte importanta (iata lectia mea pe care o invat in timpurile acestea)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu