Ingrediente
6 mere
500 g faina
1 cana de zahar
1 lingura de scortisora (sau 3 batoane)
un cub de drojdie proaspata
1 cana de apa calda
1 ceasca de ulei
1 praf de sare
1 esenta de vanilie
zahar pudra
Mod de preparare
Se curata merele si se dau prin razatoarea mare. Se fierb cu o cana de zahar si scortisoara pana cand se termina tot sucul. Se face foaia astfel: se cerne faina intr-un castron, se face loc la mijloc si se pune drojdia frecata cu 1 lingurita de zahar. Se lasa cam 10-15 min pana cand incepe drojdia sa faca basicute. Se adauga uleiul si sarea si se incepe framantatul adaugandu-se cate putin apa calda pana se obtine o coca tare. Se mai framanta 10 min si se lasa la crescut. Daca o vreti mai dulce se poate adauga odata cu uleiul o ceasca de zahar. Cand si-a dublat volumul se imparte in doua parti egale si se intind foi cat tava. Eu folosesc tava mare de la aragaz si atunci ies foile subtiri. Se pune foia de copt in tava. Se pune o foaie, se inteapa cu furculita peste tot, se dauga merele, se acopera cu cealalta foaie. Se inteapa si asta. Se da la cuptor la 200 grade cam 30 de minute. Este facuta atunci cand pe dedesubt este un auriu-maroniu, nu prea inchis. Se scoate si se taie patrate cat este inca calda. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu