miercuri, 23 mai 2012

Cele doua cuvinte - atentie articol socant!!!

Da, despre "te iubesc" este vorba. Aceste doua cuvintele pot soca. Pot aduce bucurie. Pot aduce fericire. Poti sa izbucnesti in plans. Te pot omora si te pot invia.
Au putere! Si au putere pentru ca le-am dat-o noi. Si sunt mai mult decat niste cuvinte cu care incerci sa descrii o stare sufleteasca pe care o constientizezi la un moment dat.
Si asta pentru ca ele au ajuns sa contina si pe: "gata de acum o sa am in permanenta grija de tine"; si pe "din acest moment am incetat sa mai iubesc pe altcineva sau altceva. nimic nu ma mai preocupa inafara de tine."; si pe "nu pot trai fara tine. am nevoie de tine. am nevoie sa ma iubesti si tu". Si as putea continua asa pana maine. Pentru ca daca as scrie un roman si as incepe cu aceste doua cuvinte ar trebui sa editez inca 365 de pagini de note de subsol.
Cum de am ajuns sa spun toate cuvintele dintr-un roman numai prin doua cuvinte? Cum au ajuns ele sa contina atatea semnificatii - dupa parerea mea complet inselatoare? Habar n-am cum s-a intamplat dar nu pot sa nu constat ca asa este.
Din aceasta cauza ne ferim sa spunem "te iubesc" desi aceasta stare sufleteasca pe care o descriu ele - iubirea - e cea mai fireasca si cea mai intalnita stare a sufletului. Cum te duci in suflet cum esti in iubire. Cum vezi ceva frumos, cum te duci in suflet si esti in iubire. Si frumos e pe toate drumuri, gardurile, autobuzele, supermarketurile, in toti ochii care te inspira. E peste tot. Si iti vine sa zici: "te iubesc" dar te abtii. Te abtii atat de mult incat atunci cand le spui sau le auzi iti pare chiar nefiresc....Complet aiurea....
Cred ca fara "te iubesc" limba romana este mai saraca asa ca va invit sa deblocam aceste doua cuvinte. Sa le scuturam de angajamente, sa le aerisim de promisiuni, sa le periem de asteptari.
Doar sa le spunem atunci cand simtim asta: IUBESC si e din cauza ta draga prietena, dragul meu coleg, scumpul meu copil, draga mama, draga necunoscut de pe mess, draga om iubit, minunat copac cu flori, superba floare inmiresmata, etc, etc, etc.
Te iubesc draga cititorule! :)

5 comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=8IlFTAe8A9I&feature=player_detailpage
    Te iubesc prietene!
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  2. Grandioasa Creație a Iubirii...

    http://www.youtube.com/watch?v=LpR4UUsPaO4

    Maria

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc dragele mele. va iubesc.:)
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=MGNyxB_FvbM&feature=fvwp

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Monica pentru a aseza cuvinte pe trairile care ne strang inimile.

    Laura

    RăspundețiȘtergere