vineri, 25 mai 2012

Despre relatii de lunga durata si legaturile lor energetice

Nu stim multe despre Univers. Unele lucruri pe care le stim sunt numai intuite. Foarte, extrem de putine sunt pe pipaite. Insa stim cu certitudine o informatie care este valabila la scara universala: ACEST UNIVERS ESTE IN CONTINUA SCHIMBARE!
Deci daca e sa cautam o caracteristica universala a lucrurilor, fiintelor, a stelelor, a orice este schimbarea. In aceasta situatie cum este posibila o proiectie pe termen lung a unei legaturi cu o alta fiinta umana? Cum sa speram si sa visam la "intotdeauna" si "etern" daca suntem intr-o continua si foarte vizibila, demonstrabila, schimbare?
Eu cred din experienta propie - discutata indelung cu prietenii carora le multumesc - ca este vorba de o legatura energetica pe care o stabilim intre noi atunci cand ne apropiem si ne atingem sufletele. Si aceasta legatura este alimentata cu mai multa sau mai putina energie, in functie de modul in care ne focalizam atentia (prin ganduri) catre ea.
Cateodata esti in toate gandurile mele si atunci clar ca legatura este alimentata mai puternic. Altadata ma preocupa un examen, o treaba la job sau altele si atunci legatura este alimentata mai putin. La fel devenim mai inflacarati intr-o perioada sau alta a vietii noastre. Sau devenim stelute indepartate si mute pe alta perioada a vietii. Noi hotaram cand alimentam sau nu aceasta legatura. Ea insa exista tot timpul. La nivelul mintii putem hotara ca s-a terminat pentru totdeauna dar in realitate ramane aceasta legatura energetica.
Nu stiu daca ea se poate rupe dar stiu ca se poate gestiona rezonabil pe termene foarte lungi si sper ca si pe timpul unei eternitati (mai ales ca acolo unde vad eu gestiunea eternitatii timpul nu mai are nicio semnificatie). 

Gestiunea rezonabila are nevoie de doua ingrediente: constienta si incredere. Constienta ne este necesara ca sa nu ne simtim bantuiti de un strigoi atunci cand legatura aceasta incepe sa se manifeste (mai ales ca ne ia prin surprindere) ci sa o acceptam ca pe ceva firesc, care ne intregeste si ne imbogateste, ne face si ea sa fim ceea ce suntem. Iar increderea ne este necesara ca sa acceptam ca, daca simtim legatura, tot noi doi suntem chiar daca ne-am schimbat mult intre timp.
Gestiunea acestor legaturi pe termen lung mai are nevoie, ca sa functioneze si sa nu ne strice linistea sufleteasca (ca tare te mai poate tulbura un calup de energie venit pe o astfel de legatura peste timp), de un fir rosu: "Ca ceva sa poate reincepe, altceva trebuie sa se termine". Asa ca nu va fie teama de sfarsituri. Sunt numai sanse pentru noi inceputuri intre aceleasi suflete. Inceputuri frumoase, misterioase, aventuroase, minuni in viata noastra. As good as new :)

5 comentarii:

  1. Bună Monica!
    Interesant articolul!
    Și muzica pe măsură!
    Weekend de vis îți doresc!
    Cu mare drag te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Ma bucur ca ti-a placut. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent articolul,felicitări Monica!
    http://www.youtube.com/watch?v=VGnyZGBxIBg&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu sunt bucuroasa de intelegerea asta pe care am scris-o aici. mi-a adus multa liniste. ca in melodia daruita de tine. :) te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia azi am ajuns aici.Nu, nu mai mi-e teama de sfarsituri,pentru ca o plecare e totdeauna urmata de o venire, nu?si intre acestea sta firul rosu.
    Multumesc, Monica!
    Cu drag,
    Elena

    RăspundețiȘtergere