luni, 14 mai 2012

Sunt resposabila chiar pentru tot?

Da si asta nu e un lucru rau. Ci este o dovada de maturitate.
Atunci de ce se transforma toti in niste arici cand le vorbesti despre asta? Pentru ca au tendinta sa confunde vina cu responsabilitatea. Si de fapt sunt doua lucru foarte diferite.
Vina este atunci cand, in inconstienta unei vieti in care ai ales sa dormi si sa lasi sistemul de credinte al societatii sa te conduca, faci tot felul de lucruri care:
1. nu sunt validate de Eu tau interior ca fiind in concordanta cu tine insuti si iti dau impresia ca gresesti.
2. sunt spontane, adevarate si autentice dar nu sunt validate de sistemul de credinte imprumutat si iar iti dau impresia ca gresesti.
Si te baga prin ceva mocirle din care e din ce in ce mai greu sa iesi. Daca mai incepi si sa minti ca sa scapi de eventualele consecinte te afunzi si mai tare. Iar daca te minti si pe tine insuti.....nu te simti bine deloc.
Responsabilitatea insa este o vina asumata. Este atunci cand spui: "ok am gresit. uite ce consecinte a avut asta. uite cum voi face ca sa le indrept. si decid ca nu mai fac niciodata greseala asta."
Deci daca vrei sa scapi de o vina mocirloasa transform-o in responsabilitate. Dupa algoritmul de mai sus.
Deci ai gresit. Si ce daca? Vezi cum lucrezi cu tine insuti ca sa nu mai faci actiunea asta niciodata. Si odata cu tine totul se va schimba....

2 comentarii:

  1. DE TOT CEEA CE FACI ESTI RESPONSABIL , PENTRU CA INAINTE DE A FACE CEVA ........ GANDESTI !
    "Deci ai gresit. Si ce daca? Vezi cum lucrezi cu tine insuti ca sa nu mai faci actiunea asta niciodata" ASA SE OBTINE EXPERIENTA !

    RăspundețiȘtergere
  2. :) si recunosc ca am multa experienta obtinuta in felul asta. te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere